Αρχική Videos Αποχώρησε από το συμβούλιο του ΟΗΕ ο Λαβρώφ κατηγορώντας τη Δύση

Αποχώρησε από το συμβούλιο του ΟΗΕ ο Λαβρώφ κατηγορώντας τη Δύση

0

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε την Ουκρανία και τους δυτικούς συμμάχους της για «ατιμωρησία» στην περιοχή του ανατολικού Ντονμπάς, ισχυριζόμενος ότι το Κίεβο αρνείται τα βασικά δικαιώματα στον κυρίως ρωσόφωνο πληθυσμό του. «Στους ανθρώπους στερήθηκαν τις συντάξεις τους, τις επιδοτήσεις τους, την πρόσβαση στην εκπαίδευση και τα βασικά πολιτικά δικαιώματα», είπε ο Λαβρόφ, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του ΟΗΕ.  Ο ίδιος, έφτασε αργά και αποχώρησε αφού μίλησε στο συμβούλιο για περίπου 20 λεπτά. Αρνήθηκε ότι η Ρωσία είχε διαπράξει εγκλήματα πολέμου και κατηγόρησε την Ουκρανία και τους δυτικούς υποστηρικτές της για τη σύγκρουση.

 Υποστήριξε ότι «η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της –Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες– προσπαθούσαν να μας επιβάλουν μια εντελώς διαφορετική αφήγηση. Αντί η Δύση να πείσει το Κίεβο να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ που τερμάτισαν τον πόλεμο του Ντονμπάς το 2014, ο αγνόησε κυνικά τις κατασταλτικές ενέργειες της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της εκδίωξης της ρωσικής γλώσσας».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζέιμς Κλέβερλι, μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου μετά τον Λαβρόφ, είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα στηρίξει την Ουκρανία σε όλη τη διαδρομή και για όσο χρόνο χρειαστεί. Είπε επίσης ότι η Ρωσία προσπάθησε «να ρίξει έξυπνα την ευθύνη σε αυτούς που επιβάλλουν κυρώσεις. Κάθε μέρα, οι καταστροφικές συνέπειες της εισβολής της Ρωσίας γίνονται πιο σαφείς».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments