Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Β' Δωδεκανήσου «Από υποσχέσεις χορτάσαμε!»

«Από υποσχέσεις χορτάσαμε!»

2
poseidonas ethnikos
Dodekanisos

Με την παρακάτω επιστολή την οποία έχουν σκοπό να κοινοποιήσουν στους αρμοδίους και στα Δωδεκανησιακά ΜΜΕ οι άνθρωποι του Ποσειδώνα Καρπάθου φέρνουν και πάλι στο τραπέζι το πρόβλημα του Δημοτικού Γηπέδου Πηγαδίων, εκφράζοντας την αγανάκτηση τους για την καθυστέρηση της υλοποίησης του τεράστιας σημασίας αυτού έργου, αφού θεωρούν πως όλες τους οι προσπάθειες για αλλαγή του αθλητικού σκηνικού στο νησί της Καρπάθου καταλήγουν στο κενό, μιας και δεν υπάρχει η απαραίτητη υποδομή για να στεγάσει το όραμα των ανθρώπων του Ποσειδώνα αλλά και των υπόλοιπων Καρπάθιων για ένα νησί και μία ομάδα «πρότυπο» ερασιτεχνικού αθλητισμού, επιτυχιών και ευγενούς άμιλλας.

Αναλυτικά η επιστολή

«Αγαπητοί,

Όταν το Δ.Σ. του Ποσειδώνα Καρπάθου αποφάσισε την δημιουργία και την εφαρμογή των δύο πρωτοποριακών πλάνων σε επίπεδο ερασιτεχνικού αθλητισμού, «Ποσειδώνας Καρπάθου 2012-2015» και «Ποσειδώνας για την κοινωνία» είχε ως στόχο να δημιουργήσει μία ομάδα που θα βρίσκεται στο αθλητικό και κοινωνικό προσκήνιο. Οι καινοτομίες, οι φρέσκες ιδέες, η χρήση της τεχνολογίας και των media, η αγάπη για το νησί και το ίδιο το άθλημα από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο ενεργό μέλος της «παρέας» που λέγεται Ποσειδώνας Καρπάθου ήταν τα γνωρίσματα τα οποία ανέβασαν μέσα σε λίγα χρόνια τη συγκεκριμένη προσπάθεια στο ζενίθ της ποδοσφαιρικής επιτυχίας.

Ο Ποσειδώνας είναι μία ομάδα που κερδίζει τις εντυπώσεις μέσα και έξω από τα γήπεδα και συνδυάζει τον πρωταθλητισμό με τις αρχές της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι» όχι στα λόγια αλλά στην πράξη με την απόλυτη εφαρμογή του οράματος για έναν καλύτερο ερασιτεχνικό αθλητισμό. Είναι μία ακαδημία που δημιουργεί ποδοσφαιριστές και κυρίως ανθρώπους με αξίες και ιδανικά και προσπαθεί να συνδυάσει τον αθλητισμό με τη μάθηση και τη δημιουργία, ανοίγοντας νέους ορίζοντες προς τον κόσμο στα παιδιά της Καρπάθου. Ο Ποσειδώνας είναι η μικρογραφία της ίδιας της Καρπαθιακής κοινωνίας της οποίας οι άνθρωποι χαρακτηρίζονται εδώ και αιώνες από το πάθος τους για το νησί τους και την αγάπη του για τον πολιτισμό (ας μην ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός).

Ωστόσο παρά τη χαρά της επιτυχίας, εμείς οι ενεργοί εργάτες του ερασιτεχνικού αθλητισμού δεν αισθανόμαστε καμία απολύτως ικανοποίηση από την συγκεκριμένη επιτυχία και την απόλυτη αναγνώριση, αφού θεωρούμε ότι δεν έχουμε επιτύχει τον βασικό σκοπό του οράματος μας που είναι η υλοποίηση του χώρου εκείνου που θα στεγάσει της προσπάθειες μας και κυρίως τα παιδιά της Καρπάθου.

Πριν λίγες μέρες υποδεχθήκαμε στα Πηγάδια την Ασπίδα Απολακκιάς στα πλαίσια του πρωταθλήματος με τους ανθρώπους αυτής της αξιόλογης ομάδας να μας ευχαριστούν για την φιλοξενία. Δεν το δεχόμαστε το συγκεκριμένο «ευχαριστώ» αφού θεωρούμε ότι δεν αξίζει σε καμία ομάδα αλλά κυρίως στην ομάδα μας, στην ομάδα πρότυπο του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου, να φιλοξενεί τους αντιπάλους της στο συγκεκριμένο γήπεδο. Ένα γήπεδο ακατάλληλο για ποδόσφαιρο, ένα γήπεδο ακατάλληλο για την δυναμική της ίδιας της ομάδας μας, αλλά ένα γήπεδο που αποτελεί την έσχατη λύση της φιλοξενίας του ποδοσφαιρικού μας τμήματος.

Η λύση του προβλήματος γνωστή και εύκολα εφαρμόσιμη, αρκεί η αρμόδιοι να δείξουν πολιτική βούληση και να υψώσουν το ανάστημα τους απέναντι στις συμπληγάδες που δημιουργούνται, να κλείσουν τα αυτιά τους μπροστά στις σειρήνες και να ολοκληρώσουν το έργο που θα αποτελεί την «Ιθάκη» του Καρπαθιακού αθλητισμού.

Η τοποθέτηση του πλαστικού χλοοτάπητα στο Δημοτικό Γήπεδο Πηγαδίων αποτελεί μονόδρομο, αποτελεί έργο ζωής και ελπίδας αλλά κυρίως αποτελεί πόθο της ίδιας της κοινωνίας του τόπου.

Καλούμε τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποκαταστήσουν με έργα τα λάθη του παρελθόντος. Τα λάθη εκείνα που άφησαν την πρωτεύουσα και τους κατοίκους της χωρίς έναν πνεύμονα αθλητισμού, δημιουργώντας δαπανηρές εγκαταστάσεις που σαπίζουν και είναι ανίκανες να στεγάσουν μια ομάδα που ανεβαίνει καιρό με τον καιρό σε όλα της τα τμήματα και που έχει ως στόχο να δημιουργήσει ακόμα περισσότερες αθλητικές διεξόδους, μόλις καταφέρει να λύσει το γηπεδικό της πρόβλημα.

Από υποσχέσεις χορτάσαμε.

Ήρθε οι ώρα των πράξεων.

Ήρθε η ώρα ο Ποσειδώνας να έχει το σπίτι του

Α.Σ. Καρπάθου «Ποσειδών».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ποσειδωνας Τρελα
Ποσειδωνας Τρελα
10 years ago

Αντε επιτελους!
Ας τοποθετηθει πια ο χλοοταπιτας!
Βαρεθηκα να βλεπω την ομαδα μου να σκιζει τα γοντατα της και επισης βαρεθηκα να βλεπω τα νεα παιδια , τα νεα ταλεντα να ταλαιπωρουνται ψαχνοντας ενα γηπεδο να παιξουν!

Poseidwnara
Poseidwnara
10 years ago

Ante balte epitelous ton xlootaphta stin Karpatho…den ginete tetoia omadara Andriko,paidiko na skizoune…kai na paizoune se xwmatino ghpedo.1 xrono perimenei i omada giauto to ghpedo.To ghpedo tha boithisei stin podosfairikh anaptiksi tis Karpathou.

THELOUME GHPEDO!!!
THELOUME GHPEDO!!!
THELOUME GHPEDO!!!