Αρχική Videos Από τον κορωνοϊό στον επικίνδυνο μύκητα “candida auris;”

Από τον κορωνοϊό στον επικίνδυνο μύκητα “candida auris;”

0

Αναφορά στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις οι οποίες επιδεινώνονται όπως είπε, έκανε ο καθηγητής Νίκος Σύψας μιλώντας στο 21ο πανελλήνιο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων.

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε και στον μύκητα «Candida auris», κάτι το οποίο αρχίζουν να «παίζουν» και τα Ελληνικά μέσα. Ο ίδιος τόνισε μεταξύ άλλων «όταν ο συγκεκριμένος μύκητας μολύνει μια νοσοκομειακή μονάδα, είναι δύσκολο έως απίθανο να εκλείψει. Περνάμε σε μια ενδημική φάση της πανδημίας. Προκύπτουν όμως άλλες απειλές , όπως τα πολύ ανθεκτικά μικρόβια που αποτελούν μεγάλο πρόβλημα. Το 2050 πρώτη αιτία θανάτου θα είναι τα πολύ ανθεκτικά μικρόβια και οι αιτίες πολύ ανθεκτικών μικροβίων είναι η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών όπως και κακές πρακτικές υγιεινής των χεριών».

Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «ο μύκητας εντοπίστηκε σε όλα τα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ, με τουλάχιστον ένα περιστατικό στο καθένα από αυτά, που απομονώθηκαν». Όπως είπε ο Νίκος Σύψας ο ζυμομύκητας «Candida auris»,  για πρώτη φορά απομονώθηκε το 2009 στην Ιαπωνία από το αυτί ασθενούς.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments