Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίο, το τριεθνές του τένις

Από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίο, το τριεθνές του τένις

0
Dodekanisos

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνδιοργανώνει με τον Ροδιακό Όμιλο Αντισφαίρισης, το «Τριεθνές Πρωτάθλημα Τένις» που θα πραγματοποιηθεί στην Ρόδο από 19 έως 22 Σεπτεμβρίου 2019.

Η μεγάλη αυτή αθλητική δράση, πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και αφορά αθλητές της κατηγορίας Junior όλων των κατηγοριών δηλαδή αγόρια και κορίτσια κάτω των 16 ετών.

Το βαθμολογούμενο τουρνουά δόθηκε για πρώτη φορά στη Ρόδο από την Ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης με δικαίωμα συμμετοχής όλων των παιδιών από την Ελλάδα τη Βουλγαρία, τα Σκόπια κα την Τουρκία.

Αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να αγωνισθούν όλα τα παιδιά των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων σε ένα τουρνουά με βαθμολογία, στην παγκόσμια και την εθνική κατάταξη.

Η παρουσία του νησιού της Ρόδου στο Διεθνές Καλεντάρι αποτελεί από μόνη της μια πολύ μεγάλη διαφήμιση για τον τόπο καθώς στην λίστα συγκαταλέγονται όλοι οι διάσημοι τουριστικοί προορισμοί.

Φέτος, το Πρωτάθλημα θα φιλοξενήσει δύο συλλόγους από την Κωνσταντινούπολη, έναν από την Βουλγαρία, έναν από τα Σκόπια ενώ συμμετέχουν Έλληνες αθλητές της περιφέρειας μας αλλά και από όλη την Ελλάδα αφού είναι βαθμολογούμενο εθνικό τουρνουά επιπέδου 3 ανοικτό σε αθλητές από όλη την χώρα.

Η επιτυχία της σύμπραξης με τον Ροδιακό Όμιλο Αντισφαίρισης όλα τα προηγούμενα χρόνια, έκαναν τα τουρνουά της Ρόδου να αποκτήσουν τόση φήμη που ίσως η ονομασία Τριεθνές, να είναι πλέον λίγη για το συγκεκριμένο τουρνουά που συμμετέχουν αθλητές από 10 έως 18 ετών.

Σημειώνεται πως ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος έχει υπογράψει την σχετική προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ρόδου, επιβραβεύοντας την ιστορία και την προσφορά των 70 ετών του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης, θέτοντας τα θεμέλια για να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις του Ομίλου με την τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στη χώρα αλλά και στο νησί.

Ο ιστορικός Όμιλος γιορτάζει φέτος τα 70 χρόνια συνεχούς προσφοράς στον Ροδιακό αθλητισμό καθώς ιδρύθηκε στις 10 Μαρτίου του 1949 στο ξενοδοχείο «Λίνδος» των αδελφών Νοτσέρα από τους Βασίλη Κώττη, Μανώλη Δημητράκη, Γιάννη Κανναβαριώτη, Μανώλη Σταματίου, Γιώργο Κυπριώτη, Γιάννη Ποφάντη, Ρένα Κυρκίνη, Κυριάκο Ψαράκη, Αικατερίνη Βακογιάννη, Γιώργο και Νίκο Σουλούνια, Λίλη Νοτσερα, Μαρία Ζίγδη, Βούλα Κυριακάκη, Θεοφανία Βουλγαρίδου, Ρωμαίο Νοτσέρα Γιολάνδα Καναβαριωτου, Γιολανδα Σωτηρίου, Μανώλη Φραγκίσκο και Κώστα Κωνσταντινιδη.

70 χρόνια μετά η σύμβαση αυτή ανακατασκευάζει τα γήπεδα στην Ιστορική έδρα του ομίλου στην περιοχή «Ελλη» συμβάλλοντας στην άνθηση του αθλήματος του Τένις, με συνδιοργανώσει σε ετήσια βάση δύο παγκόσμιων και ενός τριεθνούς τουρνουά junior και senior που κάθε χρόνο αναβαθμίζονται λόγω του υψηλού επιπέδου διοργάνωσης αλλά και συμμετεχόντων συμβάλλοντας, παράλληλα, στο σχέδιο επέκτασης της τουριστικής περιόδου μέσω υψηλής ποιότητας αθλητικού τουρισμού.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments