Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Β' Δωδεκανήσου Από την …κόλαση στον παράδεισο!

Από την …κόλαση στον παράδεισο!

0
lardos poseidonas
Dodekanisos

Από …την κόλαση στον παράδεισο βρέθηκε ο Ποσειδώνας Καρπάθου ο οποίος βρέθηκε να χάνει στη Λάρδο από τον τοπικό Ηρακλή με 1 – 0 αλλά τελικά κατάφερε στο τελευταίο δεκάλεπτο να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει μια πολύ μεγάλη νίκη με 2 – 1. Πλέον η ομάδα της Καρπάθου είναι το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει την 1η θέση στα play off του πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου. Οι Καρπάθιοι έδειξαν να έχουν προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι έδειξαν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να ελέγχουν το παιχνίδι, δημιουργώντας και ορισμένες φάσεις. Μόλις στο 3’ ο Ευαγγελίδης έκανε ένα σουτ από πολύ κοντά αλλά ο Μαργαρίτης την τελευταία στιγμή κατάφερε να αποκρούσει. Ο ίδιος παίκτης σούταρε έξω από την περιοχή στο 30’ αλλά ο Μαργαρίτης «απογειώθηκε» στο «παραθυράκι του για να «κατεβάσει» τη μπάλα και να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Οι γηπεδούχοι μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου δημιούργησαν άλλες δυο προϋποθέσεις για να σκοράρουν (αν και από το 35’ και μετά οι παίκτες του Ποσειδώνα έδειξαν βελτίωση και άρχισαν να γίνονται πιο δραστήριοι). Στο 42’ ο Παπαϊωάννου έκανε ένα πλασέ από πολύ καλό σημείο μέσα στην περιοχή αλλά πρόλαβε ένας αμυνόμενος και έβαλε την κόντρα, στέλνοντας τη μπάλα να καταλήξει κόρνερ. Λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, ο Ευαγγελόπουλος έκανε ένα δυνατό σουτ αλλά ο Μαργαρίτης και πάλι δεν αιφνιδιάστηκε και κατάφερε να αποκρούσει πολύ ωραία.
Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στην επανάληψη, με τον Ηρακλή να βρίσκει τον τρόπο τελικά να …ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα ουσιαστικά κόντρα στη ροή του αγώνα. Ήταν 65’ όταν ο Ευαγγελίδης πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με περιοχή δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη κάνοντας έτσι το 1 – 0. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πάντως μέχρι να δεχθούν το τέρμα, δυο φορές. Στο 58’ όταν ο Νασόπουλος έκανε κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα να περάσει ελαφρώς δίπλα από το κάθετο δοκάρι (άουτ) και μια στο 59’ όταν ο Τσιαβέλης σούταρε από καλή θέση έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα και πάλι κατέληξε άουτ. Μετά το γκολ, ο Ποσειδώνας ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και αύξησε κατά πολύ την πίεση του στα αντίπαλα καρέ. Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι γηπεδούχοι κατάφερναν να αποκρούουν όλες τις επιθέσεις που δεχόντουσαν όμως δεν άντεξαν στο τέλος. Στ 81’ ο Νασόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ σχεδόν από 40 μέτρα και μετά από κακή εκτίμηση της πορείας της μπάλας από τον τερματοφύλακα Καντιμοίρη, οι Καρπάθιοι έστω και με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να ισοφαρίσουν (1 – 1). Στα τελευταία λεπτά πίεσαν ακόμα περισσότερο και τελικά δικαιώθηκαν στο 94’ όταν με νέο φάουλ, αυτή τη φορά του Πανάρετου, κατάφεραν να πετύχουν την ολική ανατροπή και να πάρουν μια μεγάλη νίκη. Ίσως την πολυτιμότερη τους στον δρόμο για την Α’ Κατηγορία. Πολύ δύσκολα πλέον η ομάδα της Καρπάθου θα χάσει το …τρένο της ανόδου.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Δημαράκης (Ράδος, Μοσχάτος)
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΗΡΑΚΛΗΣ: Καντιμοίρης, Καμμάς, Νικολής (75’ Στ. Ν. Ευαγγελίδης), Παπαϊωάννου (85’ Μπενούρ), Διακοβασιλείου, Μουστάκας, Φάκκας, Καλανδράνης, Ευαγγελίδης Ι., Ευαγγελόπουλος, Καμμάς Μ.
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ: Μαργαρίτης, Φουντής (70’ Σταυριανός), Κούτουλος, Γ. Σπανός, Χατζημανώλης, Νασόπουλος, Τσιαβέλης, Μαντινάος (60’ Ρενάτο), Χριστοδούλου (75’ Καουκάκης), Πανάρετος, Μ. Σπανός

Στη φωτογραφία που είναι από το επίσημο site του Ποσειδώνα, η ομάδα της Καρπάθου κάνει το ζέσταμα της στο γήπεδο της Λάρδου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments