Αρχική Videos Από την 1η Απριλίου επιστρέφει στην πλήρη κανονικότητα η Αγγλία

Από την 1η Απριλίου επιστρέφει στην πλήρη κανονικότητα η Αγγλία

0

Από την 1η Απριλίου θα επιστρέψει στην πλήρη κανονικότητα η Αγγλία όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Δεν θα υπάρχει κανένα περιοριστικό μέτρο, ακόμα και για όσους είναι θετικοί στον ιό ενώ θα τερματιστούν και τα δωρεάν διαγνωστικά τεστ. Ο Τζόνσον είπε μεταξύ άλλων πως είναι καιρός οι άνθρωποι «να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη μας». Ο επικεφαλής ιατρός, Chris Whitty, και ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος, Patrick Vallance, σημείωσαν ωστόσο μια πιο προσεκτική νότα, προτρέποντας τους ανθρώπους να συνεχίσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις όπως η απομόνωση και η χρήση μάσκας, ενώ οι μολύνσεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

«Δεν χρειαζόμαστε νόμους που να υποχρεώνουν τους ανθρώπους να είναι προσεκτικοί με τους άλλους. Μπορούμε να βασιστούμε σε αυτό το αίσθημα ευθύνης ο ένας απέναντι στον άλλον», είπε ο Τζόνσον.

Σημειώνεται ότι καταργούνται άμεσα τα τεστ στα σχολεία ενώ από την 1η Απριλίου «τελειώνει» και το πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο θα παραμείνει μόνο για διεθνή ταξίδια.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments