Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Από Τήλο στη Σύμη, η συνέχεια του διεθνούς αγώνα Ρόδος Καπ 2022

Από Τήλο στη Σύμη, η συνέχεια του διεθνούς αγώνα Ρόδος Καπ 2022

0
Dodekanisos

H τρίτη και προτελευταία ιστιοδρομία του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα ΡΟΔΟΣ ΚΑΠ 2022, διεξάγεται σήμερα. Τα 41 σκάφη που συμμετέχουν θα καλύψουν τη διαδρομή από την Τήλο έως την Σύμη, συνολικής απόστασης 32 ναυτικών μιλίων. Η ένταση του ανέμου αναμενόταν να είναι πολύ χαμηλή στην αρχή, κάτι που στη συνέχεια θα άλλαζε, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Οι ιστιοπλόοι θα διανυκτερεύσουν απόψε στη Σύμη, ενώ αύριο θα γίνει το τελευταίο κομμάτι του αγώνα με το σκέλος από Σύμη προς τη Ρόδο.

Χθες (Τετάρτη), ήταν ημέρα ξεκούρασης για όλους τους εμπλεκόμενους στο 25ο Ρόδος Καπ, που απόλαυσαν την φιλοξενία και τις ομορφιές της Τήλου. Το βράδυ, με πρωτοβουλίες του Δήμου Τήλου, έγινε γιορτή προς τιμήν των ιστιοπλόων, οι οποίοι γεύτηκαν πλούσια τοπικά εδέσματα, ενώ χόρεψαν αρκετά νησιωτικά τραγούδια.

Τον χορό άρχισε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τήλου «Νέα Ομόνοια». Στην γιορτή έγιναν οι απονομές στους πρωταγωνιστές των δυο πρώτων ιστιοδρομιών (Κως-Νίσυρος και Νίσυρος-Τήλος), ενώ ο πρόεδρος των ιστιοπλόων Ρόδου κ. Σταμάτης Σταύρας, απένειμε τιμητική πλακέτα στη Δήμαρχο Τήλου κα. Μαρία Καμμά-Αλιφέρη, για την αγάπη της και των συμπατριωτών της.Ο πρόεδρος του ΑΣΙΑΘ Ρόδου της υποσχέθηκε μάλιστα, ότι ο Σύλλογος θα βοηθήσει την Τήλο να φτιάξει δικό του ιστιοπλοϊκό όμιλο. Η γιορτινή βραδιά έκλεισε με ρίψεις βεγγαλικών της επιχείρησης ΖΑΪΡΗΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ – ZAIRIS MARINE SHOP, που μαζί με το Best Western Plus Hotel Plaza, είναι χορηγοί του ΡΟΔΟΣ ΚΑΠ 2022.

-Το ΡΟΔΟΣ ΚΑΠ 2022 συνδιοργανώνουν, ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Την όλη προσπάθεια στηρίζουν με διάφορους τρόπους, οι Δήμοι Ρόδου, Κω, Νισύρου, Τήλου και Σύμης. η ΔΕΡΜΑΕ, ο ΔΟΠΑΡ, οι Μαρίνες Κω και Ρόδου, τα Λιμενικά Ταμεία Κω και Νοτίου Δωδεκανήσου, όπως και το ΕΒΕΔ.

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΣ ΚΑΠ 2022

-Πέμπτη, 21/7/2022

3η Ιστιοδρομία: Τήλος – Σύμη

-Παρασκευή, 22/7/2022

4η Ιστιοδρομία: Σύμη – Ρόδος

Τελετή λήξης-Μαρίνα Ρόδου

VIDEO RODOS CUP 2022

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments