Από τη Ρόδο αρχίζει το πανελλήνιο

0
fouskota agonas

Από τον Ροδιακό Σύλλογο Φουσκωτών σκαφών,
πήραμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου που έχει να κάνει με το παννελήνιο πρωτάθλημα το οποίο αρχίζει τον Μάϊο από τη Ρόδο:
«Κόντρα στην μιζέρια των καιρών και αντιστεκόμενοι στις δυσκολίες ενός οικονομικά πολύ ασφυκτικού περιβάλλοντος, διοργανωτές, κατασκευαστές & αθλητές, βρίσκουν και φέτος τον ¨δρόμο¨ για τους αγώνες ταχυπλόων φουσκωτών σκαφών. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξεκινάει και φέτος για 9η συνεχή χρονιά από την Ρόδο στις 25 & 26 Μαΐου και θα συνεχισθεί στις 9 & 10 Ιουνίου στην Λέρο, στην συνέχεια στα Χανιά στις 14 & 15 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα στις 5 & 6 Οκτωβρίου. Οι αγώνες ταχυπλόων σκαφών προσφέρουν συναρπαστικό θέαμα και το Πρωτάθλημα αναβαθμίζεται συνεχώς. Στόχος των διοργανωτών είναι η μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια αλλά και η προβολή του πραγματικά συναρπαστικού αυτού sport, που σε μια χώρα σαν την δική μας που περιβάλλεται από Θάλασσα, τα υδάτινα sport βρίσκουν τον ιδανικό στίβο για να αναπτυχθούν. Για αυτούς του λόγους αλλά και από την εμπειρία των προηγούμενων διοργανώσεων, έγιναν και φέτος κάποιες αλλαγές στον Κανονισμό Αγώνων με στόχο την ασφάλεια και το θέαμα, με κυριότερη την δυνατότητα που δίδεται σε τοπικές συμμετοχές να «νιώσουν» την αγωνιστική δράση. Επιτρέπεται δηλαδή σε σκάφη να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα που γίνεται στα ¨μέρη¨ τους, μόνο στον αγώνα Offsore 45 ναυτικών μιλίων, διεκδικώντας και το κύπελλο Over All της αγωνιστικής. Περισσότερες λεπτομέρειες για τον Κανονισμό αλλά και πληροφορίες για τα αναγκαία έγγραφα συμμετοχής όπως επίσης και συνεχή ενημέρωση για τα νέα των αγώνων, μπορούν να ¨αντλήσουν¨ οι ενδιαφερόμενοι από τις ιστοσελίδες των διοργανωτών Ομίλων – Λεσχών:
Ρ.Ο.ΤΑ. : www.rota-ribclub.com
ΛΕΡ.Ο.Σ. : www.leriakos.gr
Λ.Φ.Σ.Χ : www.lfsx.gr
S.H.R.C.A. : http://www.facebook.com/seahawks.rc
αλλά και το Facebook: http://www.facebook.com/Rib.Racing
Η Πανελλήνια Επιτροπή Αγώνων και οι Διοικήσεις των Ομίλων – Λεσχών που διοργανώνουν το Πρωτάθλημα ευχαριστούν θερμά τους χορηγούς του Πρωταθλήματος 2012 όπως επίσης και τα περιοδικά του χώρου, τους δημοσιογράφους και τις κατά τόπους αρχές Δήμους, Λιμεναρχεία, Νομαρχίες για την συνεχή στήριξή τους. Ευχαριστούμε πολύ επίσης τους υπόλοιπους Ομίλους – Λέσχες αλλά και τους κατασκευαστές που μας τίμησαν με την παρουσία τους στους αγώνες την αγωνιστική σαιζόν 2012.
Ευχαριστούμε πολύ επίσης για την πολύτιμη χορηγία την εταιρία Φουσκωτών Σκαφών Viper Ribs του κ. Κοτσάμπαση Σπύρου, Μεγάλου Χορηγού του Πρωταθλήματος 2012. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλα τα μέλη και τους φίλους των Ομίλων που δουλεύουν αφιλοκερδώς στηρίζοντας τις διοργανώσεις των αγώνων σε όλη την Χώρα. Ευχόμαστε καλή αγωνιστική χρονιά με ασφάλεια σε όλους τους αθλητές.
Προσβλέπουμε σε μία συναρπαστική αγωνιστική περίοδο».