«Από τη Μέση Ανατολή …σε μια παγκόσμια σύρραξη!»

0
Dodekanisos

Οι μάχες μεταξύ του Ισραήλ και της λιβανικής ομάδας Χεζμπολάχ θα μπορούσαν να κλιμακωθούν σε μια παγκόσμια σύγκρουση. Αυτό δήλωσε ο αρχηγός του Μικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Τσαρλς Μπράουν. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα είναι πιο δύσκολο για την Ουάσιγκτον να στηρίξει το Τελ Αβίβ σε αυτή τη σύγκρουση.

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος σύγκρουσης μεγάλης κλίμακας εάν κλιμακωθεί η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Η υποστήριξη του Ισραήλ σε περίπτωση πολέμου με τη Χεζμπολάχ θα είναι πιο δύσκολο έργο για τις Ηνωμένες Πολιτείες από την απόκρουση μιας ιρανικής επίθεσης στο εβραϊκό κράτος τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Μπράουν σύμφωνα με το Reuters.

Ο Αμερικανός στρατιωτικός ηγέτης τόνισε ότι η λιβανέζικη ομάδα ξεπερνά σημαντικά τη Χαμάς ως προς το στρατιωτικό δυναμικό, ειδικά ως προς τον αριθμό των πυραύλων. «Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο εμπλοκής του Ιράν και των συμμάχων του, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πολύ ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση», λέει ο Μπράουν.

Να προσθέσουμε ότι το Τελ Αβίβ είχε προαναγγείλει την έγκριση ενός σχεδίου για γρήγορη επίθεση κατά του Λιβάνου για την καταστροφή της Χεζμπολάχ. Σε απάντηση, ο ηγέτης του κινήματος, Χασάν Νασράλα, είπε ότι η ομάδα θα επιτεθεί σε ολόκληρο το έδαφος του Ισραήλ με ρουκέτες.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments