Αρχική Αθλητικά νέα Απεβίωσε ο πρόεδρος των ”θαλασσί” Θοδωρής Καρατζάς

Απεβίωσε ο πρόεδρος των ”θαλασσί” Θοδωρής Καρατζάς

0
Dodekanisos

Θλίψη και πένθος στην οικογένεια της Κ.Α.Ε. Κολοσσός και του ελληνικού μπάσκετ με την είδηση πως απεβίωσε ο πρόεδρος των ”θαλασσί” Θεόδωρος Καρατζάς, ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο εκλιπών υπήρξε από τους πιο σπουδαίους μπασκετικούς παράγοντες και η σημερινή μέρα (30 Μαΐου) είναι μία μέρα πένθους για το ελληνικό μπάσκετ. Ο Θόδωρος Καρατζάς σημάδεψε την καλαθοσφαίριση στην χώρα μας, αφού υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος του ΕΣΑΚ (που το 1997 μετονομάστηκε σε ΕΣΑΚΕ) στα πρώτα βήματα του επαγγελματικού μπάσκετ. Υπό την προεδρία του το μπάσκετ γνώρισε τεράστια άνθιση, με τα έσοδα των ομάδων να εκτοξεύονται χάρη στην είσοδο της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξη του για τα 30 χρόνια του ΕΣΑΚΕ: « Όταν ανέλαβε η ΕΣΑΚ το Πρωτάθλημα, η Α1 κόστιζε 60 εκατομμύρια δραχμές και μετά από μερικά χρόνια έφτασε τα 11 δις δραχμές (περίπου 33 εκατομμύρια ευρώ). Τα ίδια τα σωματεία διαπραγματεύτηκαν πολύ καλά το πρωτάθλημα τους και φτάσαμε στο σημείο να παίρνουμε τα περισσότερα χρήματα από όλες τις ευρωπαϊκές λίγκες. Σε αυτό τον τομέα βοήθησε πολύ, επίσης, ο πρώτος γενικός γραμματέας της ΕΣΑΚ Φίλιππος Κότση.» Στον Θόδωρο Καρατζά μάλιστα έχει πιστωθεί η φράση ότι το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν το καλύτερο στην Ευρώπη την δεκαετία του 90′, για το οποίο είχε ως βασικό επιχείρημα τα μεγάλα ονόματα που αγωνίζονταν στην τότε Α1 και τις συνεχόμενες επιτυχίες των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε συλλογικό επίπεδο.

Ο Θόδωρος Καρατζάς έμεινε στην θέση του προέδρου του ΕΣΑΚ (και έπειτα ΕΣΑΚΕ) από το 1992 έως και το 2001, όταν και αποχώρησε. Πριν από μερικά χρόνια επέστρεψε στο μπάσκετ για χάρη του Χολαργού και συνέχεια του Κολοσσού, ενώ ήταν και ο εκπρόσωπός του στον ΕΣΑΚΕ. Η είδηση έχει προκαλέσει θλίψη σε όλη την Ελλάδα, στην οικογένεια της Κ.Α.Ε. Κολοσσός και στους δικούς του ανθρώπους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments