Αρχική Uncategorized Απεργιακός κλοιός

Απεργιακός κλοιός

0
Dodekanisos

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα όλη η χώρα, λόγω της απεργίας που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εργασιακές αλλαγές, τις περικοπές στις ΔΕΚΟ, τις αναδιαρθρώσεις των συγκοινωνιών, αλλά και την επέκταση των μέτρων στις ιδιωτικές τράπεζες
Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου συμμετέχει στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση με συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 και μισή το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και στη συνέχεια πορεία προς τη νομαρχία. Ξεχωριστή πορεία θα πραγματοποιήσει για ακόμη μια φορά το ΠΑΜΕ, με σημείο συνάντησης το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στις 10 το πρωί.
Η σημερινή απεργία θα προκαλέσει αρκετά προβλήματα στις συγκοινωνίες, αφού οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν πτήσεις. Χειρόφρενο θα τραβήξουν και τα λεωφορεία, μιας και οι εργαζόμενοι της ΔΕΣ ΡΟΔΑ συμμετέχουν στην απεργία. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει το νοσοκομείο της Ρόδου, ενώ οι γιατροί του ΙΚΑ ήδη έχουν εξαγγείλει απεργία μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία αποφάσισαν και οι φαρμακοποιοί, αλλά για να μην υπάρξουν προβλήματα, ο σύλλογος φαρμακοποιών κάνει γνωστό πως θα παραμείνουν ανοικτά τέσσερα φαρμακεία σε όλο το νησί της Ρόδου. Πρόκειται για ένα φαρμακείο στην οδό Ιωνος Δραγούμη, ένα στην οδό Δελφών στο Καρακόνερο, ένα στο δήμο Αρχαγγέλου και ένα στο δήμο Καμείρου και συγκεκριμένα στα Καλαβάρδα.
Προβλήματα θα υπάρξουν και στις συναλλαγές, αφού οι τραπεζοϋπάλληλοι πραγματοποιούν από χθες απεργία.
Στην προκήρυξή του το Εργατικό Κέντρο Ρόδου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στις 15 Δεκέμβρη πραγματοποιούμε ΝΕΑ 24ωρη Γενική Απεργία, ως συνέχεια και κλιμάκωση των αντιδράσεων για την απόκρουση και ακύρωση των νέων σκληρών και άδικων μέτρων, που επιβάλλονται στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στους άνεργους και συνολικά στην κοινωνία. Αυτά τα μέτρα είναι η υλοποίηση των απαράδεκτων απαιτήσεων της Τρόικας – των «τοκογλύφων δανειστών.
Οι οικονομικά ισχυροί της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημιούργησαν και δημιουργούν συνεχώς πλεονάσματα, κερδίζουν και κερδοσκοπούν από τα προβλήματα των χωρών του Νότου οδηγώντας τους λαούς στην φτώχεια, στην εξαθλίωση, στην ανεργία».

πηγή: www.proodos.net (http://www.proodos.net/details.asp?ID=14510&catID=6)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments