Αρχική Videos “Πάγωσαν” τραπεζικούς λογαριασμούς οπαδών του Μπολσονάρο

“Πάγωσαν” τραπεζικούς λογαριασμούς οπαδών του Μπολσονάρο

0
Dodekanisos

Μέχρι και τραπεζικούς λογαριασμούς απέκλεισε η δικαιοσύνη της Βραζιλίας κάποιων από αυτούς που αμφισβήτησαν δημόσια το πρόσφατο αποτέλεσμα των εκλογών της χώρας. Μετά από απόφαση δικαστηρίου, αποκλείστηκαν λογαριασμοί ατόμων που με αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο ακόμα και για νοθεία. Ο Μπολσονάρο έχασε από τον Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα σε μια έντονη αμφισβήτηση εκλογών τον περασμένο μήνα με διαφορά 49,1% έναντι 50,9%.

«Είναι απαραίτητο, σκόπιμο και επείγον να αποκλειστούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί, δεδομένης της δυνατότητας χρήσης των κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση παράνομων και αντιδημοκρατικών ενεργειών, προκειμένου να σταματήσει η παραβίαση ή η απειλή κατά του νόμου», δήλωσε ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας Alexander De Moraes, δηλώνοντας ότι υπάρχει «επανειλημμένη κατάχρηση του δικαιώματος συγκέντρωσης». Ο Ντε Μοράες δήλωσε ότι «αρκετές αντιδημοκρατικές πράξεις» ξεκίνησαν αφού οδηγοί φορτηγών «άρχισαν να εμποδίζουν την κυκλοφορία σε αρκετούς αυτοκινητόδρομους της χώρας».

Αρκετές τοπικές εφημερίδες ανέφεραν ότι ο Μοράες είχε παγώσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς περισσότερων από 40 ατόμων και εταιρειών που συνδέονται με τις διαδηλώσεις. Ενώ βρισκόταν στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα, ο Μοράες είπε ότι «η δημοκρατία στη Βραζιλία δέχτηκε επίθεση, αλλά επέζησε». Πρόσθεσε ότι η τάση αμφισβήτησης των εκλογικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ ξεκίνησε από τη δεξιά και «εξαπλώθηκε στην Ανατολική Ευρώπη και μετά στη Βραζιλία».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments