Αρχική Videos “Απαράδεκτοι οι περιορισμοί σε Κινέζους ταξιδιώτες”, λέει το Πεκίνο

“Απαράδεκτοι οι περιορισμοί σε Κινέζους ταξιδιώτες”, λέει το Πεκίνο

0

Οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό που επιβάλλονται από πολλές χώρες σε ταξιδιώτες από την Κίνα είναι «απαράδεκτοι» για το Πεκίνο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων Μάο Νινγκ σε συνέντευξη Τύπου.

«Ορισμένες χώρες έχουν εφαρμόσει περιορισμούς εισόδου που στοχεύουν μόνο Κινέζους ταξιδιώτες. Αυτό δεν έχει επιστημονική βάση και ορισμένες πρακτικές είναι απαράδεκτες», δήλωσε ο Κινέζος εκπρόσωπος. «Το Πεκίνο θα μπορούσε να λάβει αντίμετρα, ακολουθώντας την αρχή της αμοιβαιότητας», προειδοποίησε.

Αντίθετη άποψη εξέφρασε η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελίζαμπεθ Μπορ η οποία τόνισε ότι «δεν βλέπω τίποτα κακό στην στρατηγική των τεστ». «Η κυβέρνησή μου είναι εντός του ρόλου της, προστατεύοντας τους Γάλλους και ζητώντας τεστ», είπε ο Μπορν στη Franceinfo.
Την περασμένη εβδομάδα, η Γαλλία ήταν μεταξύ των χωρών που επέβαλε υποχρεωτικά τεστ σε άτομα που ταξιδεύουν από την Κίνα με αεροπλάνο.
Η Ιταλία ήταν η πρώτη χώρα της ΕΕ που ανακοίνωσε υποχρεωτικές δοκιμές στις 28 Δεκεμβρίου, ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ την ίδια μέρα. Η Γαλλία , η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο ακολούθησαν στη συνέχεια. Συνολικά, δώδεκα χώρες έχουν επί του παρόντος ταξιδιωτικούς περιορισμούς που στοχεύουν άτομα που ταξιδεύουν από την Κίνα, ανέφερε η γαλλική εφημερίδα Le Figaro. Τα μέτρα περιλαμβάνουν την παρουσίαση αρνητικού αντιγόνου ή δοκιμασίας PCR που λήφθηκε λιγότερο από δύο ημέρες πριν από την επιβίβαση ή υποβολή σε υποχρεωτική εξέταση κατά την άφιξη.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments