Αρχική Videos “Απαράδεκτη η επιστροφή του στρατού στο Κοσσυφοπέδιο”

“Απαράδεκτη η επιστροφή του στρατού στο Κοσσυφοπέδιο”

0

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την επιστροφή του στρατού της Σερβίας στο Κοσσυφοπέδιο, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ. «Το Κοσσυφοπέδιο ηρέμησε τις εντάσεις αναβάλλοντας τις τοπικές εκλογές. Η πρόσφατη ρητορική από τη Σερβία έκανε το αντίθετο», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Η Μπέρμποκ εξέφρασε την υποστήριξή της στον διάλογο που ηγείται η ΕΕ και ο Μίροσλαβ Λάιτσακ. Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, Σέρβοι από το βόρειο Κοσσυφοπέδιο έστησαν οδοφράγματα στο βόρειο τμήμα της περιοχής ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη ενός πρώην μέλους της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου.

Οι Σέρβοι εξακολουθούν να βρίσκονται στα οδοφράγματα στο Ρουντάρ στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο με την κατάσταση προς το παρών να είναι ειρηνική. Ο πρόεδρος της Σερβικής Λίστας, Γκόραν Ράκιτς, ανακοίνωσε ότι, λόγω της πολυπλοκότητας της κατάστασης στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, σχηματίστηκε Επιτελείο Κρίσης που θα αναφέρει τακτικά την κατάσταση. Από σήμερα δεν θα είναι ανοιχτά ούτε τα δημοτικά ούτε τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments