Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Απάντηση του Εντεταλμένου Αθλητισμού Δωδεκανήσου, Ν. Νικολή, στον αυτοαποκαλούμενο επίτιμο πρόεδρο της...

Απάντηση του Εντεταλμένου Αθλητισμού Δωδεκανήσου, Ν. Νικολή, στον αυτοαποκαλούμενο επίτιμο πρόεδρο της ΑΕΡΑ, Σάββα Παυλούς

0
Dodekanisos

Νίκος Νικολής:  Ο κ. Παυλούς καλά θα κάνει να κατευθύνει την αγανάκτησή του στον ιδιοκτήτη του Δημοτικού Γηπέδου Αφάντου και όχι στην Περιφέρεια που έρχεται να το φτιάξει,  παρότι δεν έχει καμία ευθύνη

Διαβάζοντας την επιστολή του Σάββα Παυλούς, διαπίστωσα ότι δεν ξέρει καν σε ποιον θεσμό αναφέρεται, αφού φαίνεται πως ακόμη έχει μείνει στην περίοδο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Είναι φανερό ότι έχει χάσει πολλά επεισόδια. Κατά συνέπεια, είναι λογικό να μην έχει ιδέα για το σημαντικό έργο που η σημερινή Περιφερειακή Αρχή του Γιώργου Χατζημάρκου, υλοποιεί στην Δημοτική Ενότητα Αφάντου.

Το ενημερώνω λοιπόν ότι το έργο της Γέφυρας Αφάντου, στο οποίο αναφέρεται, που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο και θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2018, δηλαδή στο χρόνο ρεκόρ των δώδεκα μηνών για ένα τόσο μεγάλο και δύσκολο έργο, ήταν σε αναμονή από το 2005 και παρά το γεγονός ότι ήταν σε όλους γνωστή, από τις μελέτες που εκπονήθηκαν, η ακαταλληλότητα της γέφυρας.

Επειδή ο κ. Παυλούς έχει ασθενή μνήμη, υπενθυμίζω στον ίδιο και στους κατοίκους του Αφάντου τα εξής:

Οι εργασίες για την καθαίρεση της  παλιάς  γέφυρας στην περιοχή Αφάντου, επί της Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου, ξεκίνησαν στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου. Πρόκειται για αίτημα της τοπικής κοινωνίας για περισσότερο από μια δεκαετία, που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ικανοποιεί, ως φορέας υλοποίησης του έργου, η δαπάνη του οποίου ανέρχεται σε 1.850.000 ευρώ.

Το έργο είναι πολύ μεγάλο και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί στους λίγους μήνες εκτός της θερινής περιόδου. Γι αυτό και κύριο μέλημα της Περιφερειακής Αρχής ήταν να εκτελεστεί το ταχύτερο δυνατόν και με την λιγότερη ενόχληση των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Η επιχείρηση κατεδάφισης της γέφυρας  ολοκληρώθηκε σε λίγες μόνο ώρες, ενώ τρεις μόλις ημέρες μετά την κατεδάφισή της, η Εθνική Οδός Ρόδου – Λίνδου, η οποία αποτελεί τον κεντρικό οδικό άξονα του νησιού, παραδόθηκε σε χρήση, αφού όλος ο προγραμματισμός τόσο της καθαίρεσης της παλιάς γέφυρας, όσο και της κατασκευής νέας, έγινε με γνώμονα την διατήρηση της Ρόδου – Λίνδου σε χρήση καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Για να μην επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά ο οικισμός του Αφάντου, προσχωρήσαμε σε τροποποίηση της αρχικής μελέτης, που προέβλεπε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων θα γινόταν μέσα από τα’ Αφάντου. Η Περιφερειακή Αρχή φρόντισε να δοθεί άμεσα η Ε/Ο Ρόδου Λίνδου στην κυκλοφορία κι έτσι ο οικισμός δεν ενοχλήθηκε στο παραμικρό.

Από την ημέρα που ξεκίνησε η κατασκευή της νέας γέφυρας, η εκτέλεση του έργου συνεχίζεται κανονικά, εντός χρονοδιαγράμματος και χωρίς καθυστερήσεις. Η Ε/Ο Ρόδου Λίνδου παραμένει σε κανονική λειτουργία στο σημείο του εργοταξίου, με πλήρη σήμανση και φωτισμό, χωρίς την παραμικρή όχληση στην ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας. Η νέα γέφυρα θα δοθεί στην κυκλοφορία τον Μάρτιο του 2018. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που ένα τόσο μεγάλο έργο, ολοκληρώνεται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά το Δημοτικό Γήπεδο Αφάντου, ο κ. Παυλούς δεν γνωρίζει, είτε παριστάνει ότι δεν γνωρίζει, ότι το Γήπεδο είναι Δημοτικό. Άρα υπεύθυνος για την κατάσταση των γηπέδων είναι ο Δήμος Ρόδου. Παρόλα αυτά, λόγω της αδυναμίας του Δήμου, η Περιφερειακή Αρχή του Γιώργου Χατζημάρκου δεν στέκεται στο θέμα της αρμοδιότητας και με ίδιους πόρους στηρίζει τις αθλητικές υποδομές, αναλαμβάνοντας ευθύνη που δεν είναι δική της.

Για το Δημοτικό Γήπεδο Αφάντου υπάρχει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας ύψους 257.000 ευρώ. Η δημοπράτηση του έργου έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή, αλλά η διαδικασία σταμάτησε εξαιτίας της τροποποίησης του νόμου 4482 της 25/07/2017, άρθρο 37, που είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή μέχρι νεωτέρας όλων των δημοπρατήσεων δημοσίων έργων. Το ίδιο είχε συμβεί και τον Αύγουστο του 2016 και για πολλούς μήνες, έργα έτοιμα να δημοπρατηθούν είχαν «παγώσει» με ευθύνη της κυβέρνησης και όχι φυσικά της Περιφέρειας.

Όπως φαίνεται, ούτε αυτά τα γνωρίζει ο κ. Παυλούς και γι αυτό τον ενημερώνω για τα μεγάλα έργα που η σημερινή Περιφερειακή Αρχή του Γιώργου Χατζημάρκου υλοποιεί στην Δημοτική Ενότητα Αφάντου.

  1. Επί των δικών μας ημερών και μετά από την επιμονή και τις πιέσεις του Περιφερειάρχη, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε το ταλαιπωρημένο έργο της Εθνικής Οδού Ρόδου Λίνδου, που επί 8 χρόνια ταλαιπώρησε την περιοχή του Αφάντου και ολόκληρο το νησί. Ούτε γι αυτό άκουσε τίποτα ο κ. Παυλούς.

2.Εντάξαμε κατά προτεραιότητα στο ΕΣΠΑ, με  πάνω από 1 εκατ. ευρώ, το έργο της ύδρευσης / δεξαμενής Κολυμπίων, για να λυθεί επιτέλους το μεγάλο πρόβλημα της τουριστικής περιοχής. Ούτε αυτό το ξέρει.

3.Πήραμε δυναμική θέση υπέρ της υλοποίησης της επένδυσης στο Γκολφ Αφάντου.

4.Διαθέτουμε πάνω από 100.000 ευρώ από ίδιους πόρους για την συντήρηση των σχολικών κτιρίων, παρότι και αυτό δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, αλλά αρμοδιότητα του Δήμου Ρόδου.

5.Εξασφαλίσαμε από ίδιους πόρους την εκτέλεση των εργασιών ασφαλτόστρωσης της εισόδου Αφάντου.

  1. Διαθέτουμε 100.000 ευρώ για την αποκατάσταση βλαβών επί της επαρχιακής οδού Αφάντου – Ψίνθος, που η δημοπράτησή του εγκρίθηκε πρόσφατα από την Οικονομική Επιτροπή.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η σημερινή περιφερειακή αρχή, σε αντίθεση με όλους τους προηγούμενους, δεν κάνει προεκλογικές βόλτες, ούτε δίνει υποσχέσεις που δεν κρατά. Παράγει έργο που μόνο ένας κακόπιστος ή εντελώς άσχετος δεν βλέπει.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν το έχουμε εμείς. Το πρόβλημα το έχουν όλοι εκείνοι που ανέχονται τις βόλτες στην πλατεία εκείνων που για δεκαετίες βάλτωσαν τα έργα για την ανάπτυξη και την πρόοδο του Αφάντου και που μόνο όταν ήρθε η δική μας Περιφερειακή Αρχή, υλοποιούνται με συνέπεια και ολοκληρώνονται. 

Ο κ. Παυλούς λοιπόν, αντί να μας απειλεί να μην εμφανιστούμε στ’ Αφάντου και αντί να ασχολείται με τα κοτέτσια και του κόκορες, ας φροντίσει να ενημερωθεί για το έργο μας και μετά να κατευθύνει την αγανάκτησή του στον ιδιοκτήτη του Γηπέδου Αφάντου και  σε όλους εκείνους που για δεκαετίες μας είχαν πνίξει στη σκόνη, στη λάσπη, στην κοροϊδία και στα ψέματα.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments