Αρχική Επικαιρότητα Απάντησε στις δηλώσεις Τσιτσιπά και ο Νίκος Τζανάκης

Απάντησε στις δηλώσεις Τσιτσιπά και ο Νίκος Τζανάκης [vid]

0
Φωτογραφία: skai.gr
Dodekanisos

Ο Νίκος Τζανάκης καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, απάντησε στις πρόσφατες δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά. Θυμίζουμε πως ο 23χρονος τενίστας δεν δήλωσε αντιεμβολιαστής. Απλώς περιμένει καλύτερη εκδοχή του εμβολίου κατά του κορονοϊού. 

«Να τον προσέξουν οι ιατροί του, αν νοσήσει διακινδυνεύει την καριέρα του»

Ο κ. Τζανάκης μιλώντας στο κανάλι του ΣΚΑΪ τόνισε: «H άποψη του Στέφανου Τσιτσιπά έχει δύο πλευρές. Η μία είναι η ατομική πλευρά του ίδιου του αθλητή. Που είναι εντελώς λάθος. Θα πρέπει οι γιατροί του και η ομάδα που τον προπονεί να προσέξει πάρα πολύ».

Επιπροσθέτως, ο καθηγητής, εξήγησε πως ακόμα και αν ο Τσιτσιπάς περάσει ήπια την νόσο κανείς δεν του διασφαλίζει ότι δεν θα έχει επιδράσεις σε κάποιο οργανικό του σύστημα. Οι οποίες μπορεί να είναι τόσο μεγάλες που να του στοιχίσει ακόμα και την καριέρα του. 

Παράλληλα, επεσήμανε πως υπήρξαν ασθενείς με ήπια συμπτώματα, που στην πορεία εμφάνισαν καρδιακά προβλήματα, αρρυθμίες και άλλες σοβαρές (ακόμα και χρόνιες) επιπτώσεις. «Συνεπώς αυτή καθεαυτή η δήλωση είναι ατυχής. Πιστεύω ότι κάποιος από την ομάδα θα πρέπει να προσέξει την ατομική υγεία του αθλητή. Ο οποίος μας κάνει περήφανος με τις επιδόσεις του».

«Θα πρέπει να είναι προσεχτικότερος όταν εκφέρει δημόσιο λόγο, διότι αποτελεί πρότυπο στους πολίτες και ειδικά στους νέους»

Η άλλη πλευρά σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη είναι ο αντίκτυπος που είχαν οι δηλώσεις του στους πολίτες. «Θα πρέπει να είναι προσεχτικότερος όταν εκφέρει δημόσιο λόγο», τόνισε ο καθηγητής. Καθώς σε μερικούς εξ αυτών ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποτελεί ίνδαλμα. Ειδικότερα σε μεγάλη μερίδα της νεολαίας. Στης τάξης της οποία κυριαρχεί η άποψη «ότι εγώ θα το περάσω εύκολα και δε με ενδιαφέρει η κοινωνία». Ο καθηγητής είπε γι’ αυτό: «Τις ευθύνες θα πρέπει να αναζητήσουμε σε όλους μας. Διότι αφήνουμε γιους, ανιψιούς, ξαδέρφια και εγγόνια να λειτουργούν με ένα τρόπο όπου το εγώ είναι το επίκεντρο όλων. Ενώ το εσείς δεν έχει καμιά σημασία».

«Είμαι της γνώμης ότι χρειάζεται ένα mentoring ανατροφής αλλά και εμπειριών ζωής πάρα πολύ καλό, ώστε κανείς να ωριμάζει και να έχει αυτό που λέμε συναισθηματική εξυπνάδα και ενσυναίσθηση. Σε αυτό είμαστε υπεύθυνοι όλοι και δεν είναι υπεύθυνοι οι νέοι μας», τελείωσε ο κ. Τζανάκης. 

Δείτε το βίντεο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments