Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Aπαγορεύσεις απόπλου λόγω παρανόμων ναυλώσεων σε Αστυπάλαια και Μέθανα

Aπαγορεύσεις απόπλου λόγω παρανόμων ναυλώσεων σε Αστυπάλαια και Μέθανα

0
Dodekanisos

Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση επεβλήθη, μεσημβρινές ώρες χθες, στο σκάφος αναψυχής ”HTEMEL” σημαίας Τουρκίας, κατόπιν διενεργηθέντα ελέγχου, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αστυπάλαιας στην περιοχή λιμένα Σκάλας Αστυπάλαιας.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε η εκτέλεση σύμβασης ναύλωσης στην οποία ο τόπος επιβίβασης και τελικής αποβίβασης των επιβατών βρισκόταν στην Ελληνική επικράτεια. Το ανωτέρω σκάφος είχε εκναυλωθεί σε δέκα πέντε (15) αλλοδαπούς και δύο (02) ημεδαπούς για τη χρονική περίοδο από 16-09-2017 έως και 30-09-2017, χωρίς τo σκάφος να διαθέτει την προβλεπόμενη άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής.

Από το Λιμενικό Σταθμό Αστυπάλαιας του Λιμεναρχείου Καλύμνου, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων, ενώ στο πλαίσιο εφαρμογής του Νόμου 4487/2017, απαγορεύτηκε ο απόπλους του παραπάνω σκάφους.

Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση, επεβλήθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο Ι/Φ-Α/Ψ σκάφους “MERET” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Μεθάνων.

Ειδικότερα, μετά τον έλεγχο των εγγράφων του σκάφους, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκε ότι είχε συναφθεί σύμβαση ολικής ναύλωσης με τους επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, έναντι του ποσού των 30.000 (CZK) Τσέχικων Κορωνών ήτοι 1.150ευρώ περίπου, για την χρονική περίοδο από 09/09/2017 έως 16/09/2017, με τόπο επιβίβασης και αποβίβασης τον Κόρφο Κορινθίας, με παράτυπα παραστατικά ναύλωσης όπως συμβόλαια στην Τσεχική κυρίως γλώσσα και χωρίς το σκάφος να διαθέτει την απαιτούμενη εκ του Νόμου 4256/2014 άδεια.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Μεθάνων του Λιμεναρχείου Πόρου , στο πλαίσιο εφαρμογής του Νόμου 4487/2017, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “MERET”, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων. 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments