Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ανύπαρκτη κυβέρνηση και οι πολίτες σε απόγνωση

Ανύπαρκτη κυβέρνηση και οι πολίτες σε απόγνωση

0
Φωτιά στην Εύβοια. Φωτογραφία: INTIME NEWS
Dodekanisos

Για έβδομη ημέρα η Ελλάδα δίνει μάχη με τις φονικές πυρκαγιές. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση παίζει «κρυφτό», Έλληνες και Ελληνίδες, νέοι, ενήλικες και ηλικιωμένοι μετρούν τις πληγές τους. 

Στο ίδιο έργο θεατές

Στο ίδιο θέατρο, θεατές. Κάθε καλοκαίρι είναι σαν να βλέπουμε το ίδιο έργο σε επανάληψη. Μυαλό δεν βάζει το κράτος, μήτε οι κυβερνήσεις. Ο φιλόσοφος λαός είχε πει την εξής παροιμία: «ο λύκος και αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του». Οι πολίτες είναι πλέον αγανακτισμένοι και εξαγριωμένοι. Μέσα στην θλίψη τους για τον χαμό των περιουσιών τους, επικρατεί αναβρασμός. Για μία κυβέρνηση που παίζει «κρυφτό» και μένει αμέτοχη, ενώ η Ελλάδα αντιμετωπίζει μία Εθνική τραγωδία. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Konstantinos Tsakalidis (@tsakalidis_k)

«Τι θα κάνω» είναι ένα ερώτημα που ενδέχεται απάντησης, αλλά έχει μείνει αναπάντητο

Στην αυτοψία που έκανε η «Εφημερίδα των Συντακτών» τον λόγο πήραν οι πολίτες. Συγκεκριμένα η 61χρονη Ειρήνη Παπαδοπούλου κάτοικος της Βαρυμπόμπης, έχασε για δεύτερη φορά το σπίτι της.

«Στην πυρκαγιά του ’98 έχασα όχι μόνο το σπίτι μου αλλά και τον τον πατέρα μου από τη φωτιά. Πριν από 23 χρόνια, σχεδόν την ίδια μέρα, έχασα το ίδιο σπίτι και το ξανάφτιαξα με δικά μου έξοδα. Δεν πήρα δραχμή τότε γιατί ήταν δεύτερη κατοικία, δεν θα πάρω τίποτα και τώρα. Θα πληρώνω φόρους για ένα σπίτι που δεν υπάρχει. Έχω σύζυγο με 85% αναπηρία και την ώρα της φωτιάς είχαμε πάει στον γιατρό να τον δει. Όταν φτάσαμε το είδαμε να καίγεται. Ούτε λεωφορεία δεν ήρθαν, μόνοι μας σωθήκαμε. Έχασα ό,τι είχα που μου θύμιζε τον πατέρα μου μέσα σε μια στιγμή», τόνισε. Η κ. Ειρήνη είναι άνεργη και βασίζεται στην  σύνταξη του άντρα της. Αναρωτιέται: «τι θα κάνω»; Ποιος είναι ο ποιο κατάλληλος να της δώσει μία εξήγηση; Ιδού η απορία…

«Δεν έχει μείνει κάτι»

Έπειτα τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Κουνάδης. Πάνω στο καμένο αμάξι του είχε απλώσει κάποια εργαλεία. Είναι υδραυλικός. «Μαζεύω τα εργαλεία μου, όχι πως έχει μείνει κάτι. Έχουν λιώσει όλα». Ήταν από τους λίγους τυχερούς, καθώς το δικό του σπίτι, σώθηκε. «Εγώ, ως υδραυλικός, έχω κάνει πυρασφάλεια στο σπίτι και ευτυχώς λειτουργούσε το νερό. Ειδάλλως, ούτε το σπίτι μου θα σώζαμε. Φαντάσου, εγώ έχω κάνει αυτόματο πότισμα γύρω γύρω, θέλαμε με τους γείτονες να φτιάξουμε σύστημα πυρόσβεσης που να φτάνει από εδώ μέχρι το ποτάμι, ως μέτρο πρόληψης γιατί είχε καεί και παλιότερα η περιοχή. Είχα ξεκινήσει να το οργανώνω, δεν πρόλαβα», είπε. Στον κύριο ποιος αρμόδιος θα απαντήσει άραγε; 

Η «κακιά» νεολαία βλέπει το μέλλον της να καταστρέφεται

Και αν σε αυτούς δεν έχετε να δώσετε απαντήσεις… Απαντήστε στο 19χρονο παλικάρι που είδε το μέλλον του να σβήνει από την μία στιγμή στην άλλη. Είναι μέλος της «κακιάς» νεολαίας στην οποία οι κυβερνήσεις επιρρίπτουν ευθύνες για τα δεινά της Ελλάδας.

Όπως ανέφερε στην κάμερα του OPEN, είναι από το χωριό Αγριοβότανο αλλά πήγε στο Πευκί για να συνδράμει εκεί. «Πώς να αισθάνομαι; Καίγονται οι περιουσίες μας, είμαστε… Τι να σας πω; Θέλουμε να ζήσουμε εδώ στο χωριό, έχουμε μεγαλώσει εδώ από μικρά παιδιά αλλά δεν μας δίνεται η ευκαιρία. Πώς θα ζήσουμε εδώ; Εμείς ασχολούμαστε με τα ξύλα, με αγροτικές δουλειές, πώς θα ζήσουμε; Δεν βλέπετε; Αυτά τα πράγματα, θα γίνουν μετά από 30-40 χρόνια. Θα είμαστε 60 ετών εγώ. Πρέπει να σκεφτώ κάποια άλλη λύση, να φύγω. Να πάω στην Αθήνα, να πάω κάπου αλλού, να βρω μια άλλη δουλειά», υπογράμμισε. 

Ζούμε την αδιαφορία της πολιτείας

Αδυνατώ να αντιληφθώ πως οι κυβερνώντες αυτή την χώρα μπορούν επτά βράδια τώρα και κοιμούνται με την συνείδησή τους καθαρή. Πως δεν υπάρχει ούτε μία ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Ούτε μία παραίτηση. Ζούμε την αδιαφορία της πολιτείας. Όταν ηλικιωμένοι αναγκάζονται να κοιμηθούν σε πλοίο! Έχασαν το σπίτι τους και αναγκάστηκαν να κοιμηθούν σε ξαπλώστρες ενός πλοίου. Κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη εσείς και οι όμοιοι σας είστε υπόλογοι των πράξεων σας. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments