Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Αντίθετη στα “διαβατήρια εμβολίων” η αντιπολίτευση στη Βρετανία

Αντίθετη στα “διαβατήρια εμβολίων” η αντιπολίτευση στη Βρετανία

0
Dodekanisos

Η απαίτηση διαβατηρίων εμβολίων για κοινωνικές δραστηριότητες θα ήταν αντίθετη με το «βρετανικό ένστικτο», δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος της αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου. Σε συνέντευξή του στη The Telegraph, ο Sir Keir Starmer είπε ότι τα διαβατήρια εμβολίων είναι ένα «εξαιρετικά δύσκολο» ζήτημα και δεν υπάρχει «σαφής, ναι-όχι εύκολη απάντηση» σε αυτό.

«Το ένστικτό μου είναι ότι… εάν έχουμε τον έλεγχο του ιού σωστά, τα ποσοστά θανάτου είναι σχεδόν μηδενικά, οι εισαγωγές στο νοσοκομείο είναι πολύ, πολύ χαμηλές, οπότε υπό αυτές τις συνθήκες το …βρετανικό ένστικτο θα είναι ενάντια στα διαβατήρια εμβολίων», είπε.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «δεν έχουν ληφθεί καθόλου αποφάσεις» σχετικά με το εάν θα εισαχθεί η «πιστοποίηση εμβολιασμού» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει ακόμη να «σκεφτεί προσεκτικά» για τις «ηθικές πολυπλοκότητες» και τα «ηθικά προβλήματα» που περιβάλλουν το ζήτημα.

πηγή: www.theepochtimes.com

φωτο: thesun.co.uk

Όταν απάντησε σε ερωτήσεις βουλευτών στις 24 Μαρτίου, ο Τζόνσον είπε ότι ενδέχεται να εναπόκειται σε μεμονωμένους πολίτες και ιδιοκτήτες να αποφασίσουν εάν απαιτείται πιστοποιητικό εμβολίου για να μπουν σε μια παμπ. Ο Στάρμερ είπε ότι θα αντιταχθεί στην ιδέα, λέγοντας, “Νομίζω ότι αυτή η ιδέα ότι το αναθέτουμε σε τρίτους μεμονωμένους ιδιοκτήτες είναι κατ ‘αρχήν λάθος.” Η βρετανική βιομηχανία παμπ εξέφρασε επίσης την αντίθεση σε αυτήν την ιδέα. Οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας έγραψαν στον πρωθυπουργό την Πέμπτη για να εκφράσουν την «δυσπιστία τους σχετικά με την κρυφή οπισθοδρόμηση της κυβέρνησης σχετικά με τους κανόνες ανοίγματος της παμπ».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments