Αρχική Videos “Αντιρωσική κίνηση όλες οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία”

“Αντιρωσική κίνηση όλες οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία”

0

Ανοιχτά εχθρική αντιρωσική κίνηση θεωρεί η Μόσχα οποιαδήποτε προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, σύμφωνα με δήλωση που έκανε η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Η ίδια έκανε την τοποθέτηση αυτή, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γιόλ για πιθανές παραδόσεις νοτιοκορεατικών όπλων στην Ουκρανία.

«Η Ρωσία διεξάγει αμυντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της συλλογικής Δύσης, η οποία επέλεξε το καθεστώς μαριονέτας στο Κίεβο ως όργανο του υβριδικού πολέμου αντιπροσώπων εναντίον μας. Σε αυτήν την κατάσταση, θα εξετάσουμε τυχόν προμήθειες όπλων στην Ουκρανία, από όπου κι αν προέρχονται , ως ανοιχτά εχθρική αντιρωσική κίνηση», τόνισε.

«Τέτοια βήματα θα επηρεάσουν αρνητικά τις διμερείς σχέσεις με εκείνα τα κράτη που τα λαμβάνουν και θα ληφθούν υπόψη κατά την επεξεργασία των θέσεων της Ρωσίας σε ζητήματα που αφορούν βασικά συμφέροντα ασφαλείας των σχετικών χωρών. Όσο για τη Νότια Κορέα, μπορεί να αφορά τις προσεγγίσεις για τη διευθέτηση της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο», είπε.

Υπενθύμισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν πλήγματα υψηλής ακρίβειας αποκλειστικά σε στρατιωτικούς στόχους και όχι σε εγκαταστάσεις πολιτικής υποδομής. «Όσον αφορά τις ανησυχίες για θύματα μεταξύ των αμάχων, δυστυχώς, αυτή είναι μια πραγματικότητα με την οποία οι κάτοικοι του Ντονμπάς ήρθαν αντιμέτωποι το 2014 ως αποτέλεσμα της επιθετικότητας της χούντας που κατέλαβε την εξουσία στο Κίεβο. Ήταν μια από τις βασικές αιτίες της τρέχουσας κρίσης. Δεν έχουμε δει καμία συμπόνια για αυτά τα πολυάριθμα θύματα από τη συλλογική Δύση, συμπεριλαμβανομένης της Σεούλ», τόνισε η Ζαχάροβα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments