Αρχική Videos Τι λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το διάγγελμα Μητσοτάκη

Τι λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το διάγγελμα Μητσοτάκη

0
Dodekanisos

«Πυρ ομαδόν» για μία ακόμη φορά εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στον Μητσοτάκη, με αφορμή τα μέτρα που εξήγγειλε για τους ανεμβολίαστους και γενικά για το μέτωπο της πανδημίας, την ώρα που επελαύνει το τέταρτο κύμα κορονοϊού

Τσίπρας: «Αν δεν μπορεί ή δεν θέλει να αφήσει χώρο σε εμάς που και θέλουμε και μπορούμε»

«Με συγκεκριμένες προτάσεις απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, στο νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για τη μέχρι σήμερα διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση του, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως εάν ο κ. Μητσοτάκης «δεν μπορεί» ή «δεν θέλει», τότε «ας αφήσει χώρο σε μας που και θέλουμε και μπορούμε».

Η χώρα μας βιώνει μια πρωτόγνωρη τραγωδία και ο κ. Μητσοτάκης την αντιμετωπίζει με διαγγέλματα. Χθες ξεπεράσαμε τους 17.000 νεκρούς. Κάθε εβδομάδα χάνεται ένα ολόκληρο χωριό.

Νοσοκομεία και υγειονομικοί καταρρέουν, ασθενείς νοσηλεύονται σε ράντζα ή διασωληνώνονται πρόχειρα εκτός ΜΕΘ, χειρουργεία αναστέλλονται. Έχουμε γίνει δυστυχώς πρώτοι σε θανάτους ανά εκατ. κατοίκων σε όλη τη Δυτική Ευρώπη.

Για όλα αυτά, η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο. Ανήκει σε αυτόν που πριν από λίγο έκανε το 11ο στη σειρά διάγγελμα για να μας πει πως φταίνε πολλά και διάφορα, εκτός όμως από τον ίδιο, από τον ίδιο που εδώ και δύο χρόνια διαχειρίζεται την πανδημία.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευθύνη της αποτυχίας, που σήμερα βιώνουμε γιατί εδώ και δυο χρόνια, αντιμετωπίζει την πανδημία όχι με ουσιαστικές πράξεις, αλλά με λόγια του αέρα, με διαγγέλματα. 

Γιατί εδώ και δυο χρόνια δεν ενισχύει το ΕΣΥ και τη πρωτοβάθμια φροντίδα. Γιατί ακόμα και οι ΜΕΘ που έφτιαξε είναι είτε πρόχειρες και ακατάλληλες είτε υποστελεχωμένες.

Έχει την ευθύνη επίσης, γιατί δημιούργησε συνειδητά κλίμα ψευδούς επιτυχίας και χαλάρωσης. Όταν κάθε δύο μήνες πανηγύριζε πως νίκησε οριστικά την πανδημία. Και όταν συνεχίζει ακόμα και σήμερα να μιλά για πανδημία ανεμβολίαστων, λες και οι εμβολιασμένοι δεν νοσούν ή δεν μεταδίδουν.

Και έχει ακέραια και την ευθύνη για την αποτυχία στον εμβολιασμό. Γιατί ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά να πείσει τους πολίτες με τις διάφορες λίστες Πέτσα. Παρά μόνο να φτιάξει το δικό του καθεστώς. Γιατί όταν όλοι μας μετράμε θύματα, αυτός μετράει ψήφους.

Και δεν τολμά να συγκρουστεί με το εκλογικό του ακροατήριο στην Εκκλησία και στα Σώματα Ασφαλείας.

Χρειάστηκε να θρηνήσουμε 1137 νεκρούς μέσα στο Νοέμβρη και να υπάρξει γενική κατακραυγή για να εξαγγείλει σήμερα αυτό που προτείναμε και καταθέσαμε μάλιστα ως τροπολογία στη Βουλή και καταψήφισε. Να γίνει δηλαδή υποχρεωτικό το τεστ για την είσοδο ανεμβολίαστων στις εκκλησίες.

Ακόμη και σήμερα όμως, συνεχίζει να μιλά αυτάρεσκα και να λέει ψέματα. Για δήθεν άρτια εκστρατεία εμβολιασμού ενώ είμαστε ουραγός στην Ευρώπη. Ότι δήθεν ενίσχυσε και ενισχύει το ΕΣΥ ενώ μειώνει τις δαπάνες και το άφησε με 2500 λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους από ότι το παρέλαβε το 2019.

Και δυστυχώς συνεχίζει τον ίδιο δρόμο της αποτυχίας. Τα μπρος πίσω που προδίδουν πανικό. Δε ξέρω τι θα ανακοίνωνε αν δεν ήξερε ότι σήμερα θα κάνω δήλωση αμέσως μετά το διάγγελμά του, γιατί μόλις προχθές μας είπε ότι δε θα γίνουμε Αυστρία.

Και σήμερα μας ανακοίνωσε λοκντάουν για τους ανεμβολίαστους. Ένα διαρκές μπρος πίσω και μέτρα που τις περισσότερες φορές δεν έχουν αντίκρισμα. Για αυτό και σήμερα θέλω να τον καλέσω, έστω και τώρα, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, να αλλάξει στρατηγική.

Χρειάζονται άμεσα και ουσιαστικά μέτρα και όχι διαγγέλματα αυτοθαυμασμού.

– Πρώτα από όλα, χρειάζεται να προχωρήσει άμεσα στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων.

– Και να οργανώσουμε πανστρατιά για την πρώτη δόση, ιδιαίτερα στις ευάλωτες ηλικιακές ομάδες που αν νοσήσουν κινδυνεύουν περισσότερο.

Δεν αρκεί απλά να ενθαρρύνουμε τους πολίτες.

Πρέπει να οργανώσουμε άμεσα κινητές μονάδες με τη συνεργασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, για μια εκστρατεία ενημέρωσης και εμβολιασμού πόρτα πόρτα σε πόλεις, στη περιφέρεια και ιδιαίτερα στα σπίτια των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

– Είναι ορθό να θεσμοθετηθεί η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού επτά μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Πρέπει όμως να σταματήσει άμεσα η ρητορική περί δήθεν πανδημίας ανεμβολίαστων, γιατί αυτό είναι επικίνδυνο καθώς δημιουργεί κλίμα εφησυχασμού.

Οι εμβολιασμένοι νοσούμε, ευτυχώς ως επι των πλείστων ελαφρύτερα. Αλλά πολλοί μπορεί και να καταλήξουν σε ΜΕΘ, όπως και σήμερα υπάρχουν, ιδίως μετά την πάροδο του εξαμήνου.

– Τον καλώ όμως ταυτόχρονα να προχωρήσει άμεσα και με αυστηρότερα μέτρα για τον εμβολιασμό στα Σώματα Ασφαλείας και το Στρατό.

Είναι αδιανόητο να σου ζητά πιστοποιητικό εμβολιασμού ένας μη εμβολιασμένος αστυνομικός.

– Τον καλώ επίσης να θεσμοθετήσει μαζικά δωρεάν τεστ τόσο για ανεμβολίαστους όσο όμως και για τους εμβολιασμένους.

– Να ακυρώσει τις μειώσεις των δαπανών Υγείας που έχει προαναγγείλει για το 2022 την ώρα που το ΕΣΥ καταρρέει και να προχωρήσει άμεσα προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

– Να ακυρώσει όλες τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων που προχωρά η κ. Κεραμέως και να γίνουν άμεσα προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για να αραιώσουν οι μαθητές ανά τάξη.

– Να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς και να αυξηθούν άμεσα τα λεωφορεία στα ΜΜΜ, ακόμη και με επιτάξεις οχημάτων, αν χρειαστεί, ώστε να πυκνώσουν τα δρομολόγια.

Και να εγκατασταθούν ειδικά συστήματα εξαερισμού σε κλειστούς χώρους συγχρωτισμού, όπως στο Μετρό.

– Τέλος, πέρα από το κυλιόμενο ωράριο πρέπει να επανέλθει η τηλεργασία τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, όπου αυτό είναι εφικτό.

Είναι απαραίτητο το επόμενο διάστημα, να προχωρήσουμε άμεσα σε μέτρα, τα οποία θα επαναφέρουν τη χώρα σε μία λογική κανονικότητας. Είναι απαραίτητο το επόμενο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες. 

Να ακούσει τη φωνή μας. 

Είναι όμως σε όλους κατανοητό, ότι τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να υλοποιηθεί, όσο παραμένει υπουργός Υγείας ένας άνθρωπος που πριν από λίγους μήνες είχε δηλώσει ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιστούν.

Χρειάζεται ένας υπουργός Υγείας κύρους και αποδοχής για να υλοποιήσει μέτρα ουσιαστικά που θα μπορέσουν να ανασχέσουν αυτή τη τραγωδία. 

Είναι αναγκαίο το επόμενο διάστημα, να προχωρήσουμε σε ουσιαστικά μέτρα. Είναι αναγκαίο ακόμα και μπορούμε ακόμα και σήμερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές.

Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί, αν ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει, τότε, ας αφήσει χώρο σε εμάς που και θέλουμε και μπορούμε».

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση στο μείζον θέμα της πανδημίας απέτυχε…»

Ανεπάρκεια και μεγάλες ευθύνες, αλλά και αγωνία για την επικοινωνιακή και μόνο διαχείριση της πανδημίας καταλόγισε στην κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, τονίζοντας ότι όλα δείχνουν πως «Δυστυχώς, η κυβέρνηση στο μείζον θέμα της πανδημίας απέτυχε…».

Ο Μιχάλης Κατρίνης υπογράμμισε πως όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία (αριθμός εισαγωγών και διασωληνωμένων) οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα, αφού η κυβέρνηση απέτυχε τόσο σε σχέση με την πορεία των εμβολιασμών, όσο και στην προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΣΥ, παρότι είχε την υποστήριξη ολόκληρου του πολιτικού συστήματος.

Παράλληλα, υπενθύμισε πως οι ειδικοί επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει, πάνω από ενάμιση μήνα πριν, για τη ραγδαία εξέλιξη της πανδημίας και την ανάγκη λήψης μέτρων, ωστόσο η κυβέρνηση συνέχισε να διαχειρίζεται την όλη κατάσταση με τρόπο επικοινωνιακό, εργαλειοποιώντας την επιτροπή των ειδικών, με αποτέλεσμα «αντί να εισηγείται η επιτροπή στην κυβέρνηση μέτρα, εξετάζοντας τα υγειονομικά δεδομένα, να γίνεται το αντίθετο! Η κυβέρνηση αποφασίζει, προαναγγέλει και υποδεικνύει στους ειδικούς τα μέτρα, με κριτήριο το πολιτικό κόστος και όχι τα υγειονομικά δεδομένα.».

Σε σχέση με το αποψινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής αναρωτήθηκε πόσες από τις εκτιμήσεις ή διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη-στα διαγγέλματα που έχει κάνει από την αρχή της πανδημίας- έχουν επιβεβαιωθεί ως σήμερα.

Επέκρινε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι επιρρίπτει ευθύνες στους πολίτες για χαλαρότητα στην τήρηση των μέτρων, ενώ οι ίδιοι οι υπουργοί βιάστηκαν αρκετές φορές να ”κηρύξουν” το τέλος της πανδημίας, όταν αυτό δεν προέκυπτε από πουθενά.

Αναφέρθηκε στην αναποτελεσματικότητα της εμβολιαστικής εκστρατείας, αφού αντί για τον ορθό λόγο των επιστημόνων, κυριάρχησαν πολιτικοί με χαμηλή αξιοπιστία και ακραίο πολιτικό λόγο

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Μιχάλης Κατρίνης, επανέλαβε ξανά τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής, για:

  • την ενίσχυση του ΕΣΥ.
  • κυλιόμενο ωράριο και στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, ιδιαίτερα στα ΜΜΜ όπου παρατηρείται σοβαρό πρόβλημα.
  • υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε επαγγελματικές ομάδες του πληθυσμού που έρχονται σε επαφή με πολίτες.

και κυρίως, να κάνουν οι υπουργοί της κυβέρνησης ένα βήμα πίσω, αφήνοντας τους επιστήμονες να βγουν μπροστά, προκειμένου να ξανά πειστούν οι πολίτες για τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Χριστοδουλάκης: «Τρέχει πίσω από τα γεγονότα»

Με αιχμές τόσο κατά του πρωθυπουργού όσο και κατά του Αλέξη Τσίπρα τοποθετήθηκε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, λέγοντας ότι τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Ειδικότερα: «Ο κ. Μητσοτάκης και σήμερα τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Μέτρα με μεγάλη καθυστέρηση, αποτέλεσμα της τραγικής κατάστασης που δημιούργησε η αποτυχία και η ατολμία του. Μιλά για ένα νέο ΕΣΥ ενώ στην πράξη το απαξιώνει. Και εμπαίζει τους υγειονομικούς, δηλώνοντας ότι δήθεν είναι δίπλα τους. Ο κ. Τσίπρας εμμένει στη γνωστή αδιέξοδη λογική του. Μία αξιωματική αντιπολίτευση που αποτελεί την ανάστροφη εικόνα της κυβέρνησης. Που αδυνατεί να πείσει και να δώσει λύσεις. ΝΔ και Σύριζα, αρνούνται την αναγκαία συνεννόηση και συνευθύνη, για να συγκροτηθεί και να γίνει πράξη ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας. Θα τους κρίνουν οι πολίτες. Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής επιμένουμε. Στηρίζουμε τους εμβολιασμούς, ζητούμε την υποχρεωτικότητα σε κρίσιμες επαγγελματικές κατηγορίες. Επιμένουμε στην ανάγκη ελέγχων για την τήρηση των μέτρων, και στην αντιμετώπιση του συνωστισμού στα μέσα μεταφοράς και στα σχολεία. Επιμένουμε στην ενίσχυση του ΕΣΥ που δοκιμάζεται και επιτέλους στην έμπρακτη στήριξη των λειτουργών του, που ως τώρα έχουν μείνει στο χειροκρότημα. Αρκετά πια με τα αδιέξοδα διαγγέλματα. Αρκετά πια με τα λόγια χωρίς περιεχόμενο. Κουράζουν και απογοητεύουν τους πολίτες». 

Απολύτως ανεπαρκής η κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας

«Παταγώδης είναι η αποτυχία της κυβέρνηση στο μείζον θέμα της πανδημίας, όπως αποδεικνύουν όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία (αριθμός εισαγωγών και διασωληνωμένων). Παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις των ειδικών για ραγδαία επιδείνωση της πανδημίας και τις εκκλήσεις για λήψη νέων μέτρων, η Κυβέρνηση συνέχισε να ζυγίζει την κατάσταση με βάση το πολιτικό κόστος, εργαλειοποιώντας πολλές φορές την επιτροπή των ειδικών. Με το σημερινό του διάγγελμα ο Πρωθυπουργός, αποδεικνύει ότι η μοναδική του μέριμνα για τη διαχείριση της πανδημίας, είναι αυστηρά επικοινωνιακή. Κι αυτό, γιατί ο ίδιος σε όλα τα διαγγέλματα που έχει κάνει από την αρχή της πανδημίας, δεν έχει επιβεβαιωθεί σε καμία από τις διαβεβαιώσεις ή τις εκτιμήσεις του. Δεν απαντά βέβαια για την ατολμία της κυβέρνησής του και γιατί πεθαίνει τόσος κόσμος εδώ, όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν φτάσει σε ελάχιστους θανάτους, παρά μόνο τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ».

ΚΚΕ: Με αυτήν την αντιφατική πολιτική και εγκληματική διαχείριση υπονομεύεται η προστασία από την πανδημία

«Από το σημερινό διάγγελμα φάνηκε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον αδιέξοδο διαχωρισμό εμβολιασμένων κι ανεμβολίαστων ως άλλοθι για να συνεχίζει να μην στηρίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και να μην παίρνει τα αναγκαία μέτρα προστασίας σε κρίσιμους χώρους διασποράς, όπως είναι οι εργασιακοί χώροι, τα Μέσα Μεταφοράς, τα σχολεία, όπου συνωστίζονται και οι μεν και οι δε» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Αναλυτικά:

«Αυτού του τύπου τα πρωθυπουργικά διαγγέλματα θα ήταν ανάξια σχολιασμού, αν δεν αποτελούσαν την “αναμνηστική δόση” για την εμπέδωση της ατομικής ευθύνης και την απεμπόληση των τεράστιων ευθυνών της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας. Από το σημερινό διάγγελμα φάνηκε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον αδιέξοδο διαχωρισμό εμβολιασμένων κι ανεμβολίαστων ως άλλοθι για να συνεχίζει να μην στηρίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και να μην παίρνει τα αναγκαία μέτρα προστασίας σε κρίσιμους χώρους διασποράς, όπως είναι οι εργασιακοί χώροι, τα Μέσα Μεταφοράς, τα σχολεία, όπου συνωστίζονται και οι μεν και οι δε. Κι όλα αυτά τη στιγμή που την ανάγκη των παραπάνω μέτρων επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η προστασία από το εμβόλιο δεν ισχύει εσαεί. Την ώρα που ο λαός μας έχει ανάγκη από καθολικό πρόγραμμα δημόσιου-δωρεάν εμβολιασμού, επιστημονικά τεκμηριωμένη εμβολιαστική εκστρατεία με εξαντλητική, προσωποποιημένη ενημέρωση και κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνησης, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέο λοκντάουν για τους ανεμβολίαστους! Την ώρα που χρειάζεται επίταξη των μεγάλων επιχειρηματικών μονάδων υγείας, η κυβέρνηση τους χρυσοπληρώνει και δείχνει την πυγμή της σε λίγους ιδιώτες γιατρούς! Την ώρα που χρειάζεται ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμο προσωπικό, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν άρει το μέτρο της αναστολής για τους υγειονομικούς, αλλά μετά από 3 μήνες, ο πρωθυπουργός ανακάλυψε τα κενά που αυτό δημιούργησε στο δημόσιο σύστημα υγείας!

Ακόμα και για τα Μέσα Μεταφοράς που, 20 μήνες μετά, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι είναι πηγή διασποράς, αντί να εξαγγελθεί πολλαπλασιασμός των δρομολογίων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανακοίνωσε κυλιόμενο ωράριο για το δημόσιο!

Με αυτήν την αντιφατική πολιτική και την εγκληματική διαχείριση υπονομεύεται η προστασία από την πανδημία.

Αυτά τα στοιχεία διαπερνούν τη διαχείριση σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη και υπακούουν μόνο στη λογική «τι συμφέρει την οικονομία».

Τα ψέματα τέλειωσαν. Μόνο λαός θα σώσει το λαό, με τη διεκδίκηση και τον αγώνα για το δίκιο και τη ζωή του».

ΜέΡΑ25: Η ευθύνη σας βαρύνει προσωπικά

Το ΜέΡΑ25 κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «δημιουργεί συνειδητά διχασμό και κοινωνικό αυτοματισμό» και επανέφερε τις προτάσεις του για ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ και μαζικά δωρεάν τεστ.

«Eμβολιαστείτε-Εμβολιαστείτε-Εμβολιαστείτε» επανέλαβε στακάτα και επιτακτικά ο πρωθυπουργός στο φινάλε του διαγγέλματός του. Καμία αυτοκριτική, όλα καλώς καμωμένα για τον πρωθυπουργό, ο οποίος δημιουργεί συνειδητά διχασμό και κοινωνικό αυτοματισμό, υπονοώντας ότι για την πρωτιά στους θανάτους φταίνε οι ανεμβολίαστοι.

Επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά, ότι η μόνη απάντηση της Άκρως Δεξιάς κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη σε κάθε πρόβλημα είναι «Αυταρχισμός-Αυταρχισμός-Αυταρχισμός». Έχει γίνει τόσο δεύτερη φύση η επιβολή και η ράβδος, που την ίδια ώρα που ανακοίνωνε με όλη τη γλύκα Διοικητή της Κομαντατούρ τη λίστα από μέτρα περαιτέρω εξοβελισμού των ανεμβολίαστων από τον κοινό βίο, εκστόμιζε με απίστευτο θράσος ότι «πρόκειται, όπως βλέπετε, για επιλογές ενθαρρυντικές και όχι κατασταλτικές».

Δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Η κυβερνητική διγλωσσία, ξεχειλίζουσα από κάθε λέξη, κάθε παράγραφο του επικοινωνιακά χιλιοχτενισμένου διαγγέλματος, πριόνισε και το τελευταίο κλαράκι κυβερνητικής αξιοπιστίας, καθώς ο πρωθυπουργός εκστόμιζε με παντελή έλλειψη συναίσθησης τα πάντα και τα αντίθετά τους: ΚΑΙ ότι έχουμε «υψηλά ποσοστά εμβολιασμού» ΚΑΙ ότι τελικά αυτό δεν επαρκεί. ΚΑΙ ότι έχει ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ΚΑΙ ότι χρειάστηκε η επίταξη του ιδιωτικού τομέα. ΚΑΙ ότι «με προτροπή και ενθάρρυνση» όλο και περισσότεροι εμβολιάζονται, ΚΑΙ αποκλεισμοί και δαιμονοποίηση των ανεμβολίαστων (θέλει η ακροδεξιά να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει).

Και μια και ζήτησε «αντί του διχασμού» (που ο ίδιος προκαλεί), «ρεαλιστικές προτάσεις» (που ο ίδιος δεν έχει), να του θυμίσουμε αυτές που το ΜέΡΑ25 επαναλαμβάνει από την αρχή της πανδημίας:

Η Ελλάδα συνεχίζει να θρηνεί αχρείαστες απώλειες κ. Μητσοτάκη, γιατί πολύ απλά δεν έχει έχετε ενισχύσει πραγματικά το ΕΣΥ, δεν έχετε στήσει ένα δημόσιο δίκτυο για δωρεάν μαζικά ράπιντ τεστ σε εμβολιασμένους και μη, δεν έχετε επιτάξει και εντάξει το σύνολο του ιδιωτικού τομέα υγείας στη μάχη που δίνει το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν έχετε αραιώσει τα δρομολόγια στα μέσα μεταφοράς, ούτε τις σχολικές τάξεις.

Αντί για όλα αυτά, ο μοιραίος πρωθυπουργός το μόνο που έκανε και σήμερα δυστυχώς, ήταν να μας καλέσει να γίνουμε οι ίδιοι φύλακες στις ζωές μας, μεταθέτοντας και πάλι τις τεράστιες, εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης του για πάνω από 17.000 θανάτους.

ΥΓ. Κύριε Μητσοτάκη, η χώρα βιώνει και τη βουβή πανδημία της λοιπής νοσηρότητας, όλων εκείνων δηλαδή των ασθενών -πλην Covid-19- τους οποίους έχετε αφήσει στο έλεος των κλινικαρχών, μετατρέποντας de facto την υγεία σε προνόμιο των εχόντων. Η ευθύνη σας βαρύνει προσωπικά. Ενισχύστε το ΕΣΥ ΑΜΕΣΑ!».

Δήλωση Βελόπουλου

Απ΄την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, σχολίασε: «οι αποτυχημένες επιλογές δύο ετών από μία αποτυχημένη κυβέρνηση, η οποία άγεται και φέρεται από την ανικανότητα της, για ακόμη μία φορά επιβεβαίωσε ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Επέβαλε περιοριστικά μέτρα στην είσοδο των πιστών στις εκκλησίες, ακυρώνοντας την βασική θεολογική αρχή της Ορθοδοξίας, την ώρα που αφήνει ακόμα και πορείες ισλαμιστών, ανεξέλεγκτες.

Το μόνο που δεν μας είπε ο πρωθυπουργός είναι αν τελικά όλα αυτά τα νέα περιοριστικά μέτρα που εξήγγειλε, όπως και η απόδοση του χαρακτηρισμού «ανεμβολίαστος» στους πλήρως εμβολιασμένους μεγαλύτερης ηλικίας, ήταν πράγματι εισήγηση της επιτροπής. Όπως επίσης εάν ο όρος «πανδημία των ανεμβολίαστων», υιοθετείται και από την επιστημονική κοινότητα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments