Αρχική Επικαιρότητα Αντιπολίτευση: Κριτική στην κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων

Αντιπολίτευση: Κριτική στην κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων

0
Φωτογραφία: cnn.gr
Dodekanisos

Κριτική στην κυβέρνηση ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τους όρους επαναλειτουργίας των σχολείων, αλλά και τη διάθεση των self tests.

ΣΥΡΙΖΑ: Με το μπάχαλο στο άνοιγμα των σχολείων ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει ανοσία αγέλης και όποιος επιβιώσει

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον τρόπο ανοίγματος των σχολείων, κατηγορώντας το Μαξίμου ότι «ανοίγει τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν».

«Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, με τη μετάλλαξη «Ο» να σαρώνει και τις ημερήσιες εισαγωγές περιστατικών Covid στα νοσοκομεία να έχουν εκτοξευθεί σε δέκα μέρες από 340 σε 632, η κυβέρνηση ανοίγει σήμερα τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν. Σε όλη την Ευρώπη τα σχολεία ανοίγουν με ειδικά πρωτόκολλα και στις περισσότερες χώρες στο ένα ή δύο κρούσματα το τμήμα θα κλείνει για λίγες μέρες και οι μαθητές θα υποβάλλονται σε δωρεάν συνταγογραφημένα μοριακά τεστ, προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα της μεταδοτικότητας.

Αυτά στην Ευρώπη όμως. Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση αγνοεί και τη ζοφερή πραγματικότητα και την αγωνία και τους φόβους των γονιών. Αρνήθηκε να αραιώσει τα τμήματα και συνεχίζει συγχωνεύσεις. Αρνήθηκε τη συνταγογράφηση των μοριακών και rapid test, πριμοδοτώντας το πλιάτσικο των διαγνωστικών κέντρων με το γελοίο πλαφόν των 47 ευρώ. Αρνήθηκε να αλλάξει το εγκληματικό πρωτόκολλο 50+1, που το μόνο που διασφαλίζει είναι ακραία διασπορά όχι μόνο στα σχολεία αλλά και στα σπίτια και σε όλη την κοινότητα. Αρνήθηκε ακόμα και την πρόβλεψη για άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς των μαθητών που θα βρεθούν θετικοί, στέλνοντάς τους επί της ουσίας για να διασπείρουν τον ιό στους χώρους εργασίας τους. Με λίγα λόγια, αρνήθηκε μία προς μία όλες τις προτάσεις και των επιστημόνων, του ΣΥΡΙΖΑ και όλης της αντιπολίτευσης και αρκέστηκε στο νέο φιάσκο με τα self test, για τα οποία χιλιάδες οικογένειες στήνονται από το πρωί στις ουρές έξω από τα σχολεία εξαιτίας των ελλείψεων και της ανύπαρκτης προετοιμασίας.

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ένα πράγμα: Ότι μετά από δύο χρόνια τραγικής διαχείρισης και παταγώδους αποτυχίας, με τη χώρα να καταρρίπτει κάθε αρνητικό ευρωπαϊκό ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους, επιλέγει την ανοσία αγέλης και όποιος επιβιώσει».

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για κρίσιμη ημέρα

Την ίδια στιγμή, με το προεδρείο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) συναντήθηκε ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έκανε λόγο για κρίσιμη μέρα.

«Είναι κρίσιμη μέρα σήμερα. Για την τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία σε όλη την χώρα, ευθύνεται η ελληνική κυβέρνηση. Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε με τις θέσεις μας, βλέποντας τη σημερινή κατάσταση στα σχολεία μας, γιατί ανοιχτά και ασφαλή σχολεία σημαίνει πρώτα από όλα αραίωση των μαθητών, σημαίνει κατάργηση των συγχωνεύσεων, σημαίνει προσλήψεις μαζικά εκπαιδευτικών, δασκάλων, καθηγητών, νηπιαγωγών. Σημαίνει βοηθητικό προσωπικό πολύ περισσότερο με νέες προσλήψεις και στην καθαριότητα και για τη νοσηλεία κλπ. Και βεβαίως σημαίνει μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους και όλες, για όλα τα παιδιά και για τους καθηγητές και τους δασκάλους τους, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Αυτά είναι ορισμένα στοιχειώδη πράγματα, που έπρεπε εδώ και πάρα πολύ καιρό να τα έχει προχωρήσει η κυβέρνηση, η οποία δυστυχώς κινείται στην αντίθετη εντελώς κατεύθυνση από όλα αυτά, από αυτά που ζητάει το εκπαιδευτικό κίνημα, που ζητάνε οι μαθητές, που ζητάνε οι γονείς, που ζητάει γενικότερα ο ελληνικός λαός και μέσα σε αυτούς και το ΚΚΕ.

Με αυτή την αγωνία λοιπόν και την ανησυχία ξεκινάμε τη νέα περίοδο, τη νέα χρονιά με τα σχολεία στην ουσία κλειστά, πάρα πολλά κλειστά, και άλλα να γίνονται μόνο εστίες υπερμετάδοσης και να δημιουργούν γενικότερα ανησυχίες και κινδύνους. Εσείς, ως Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας προφανώς έχετε πιο σαφή εικόνα και να δούμε πως θα προχωρήσουμε σε αγωνιστική πάντα, κατεύθυνση», υπογραμμίζει ο κ. Κουτσούμπας.

Η τοποθέτηση της Ελληνικής Λύσης

Από την πλευρά της, η Ελληνική Λύση σχολιάζει ότι «η κυβέρνηση, που είχε κλείσει τα σχολεία με 90 κρούσματα, αποφάσισε την λειτουργία τους με δεκάδες χιλιάδες καταγεγραμμένες περιπτώσεις μόλυνσης. Όλα αυτά, χωρίς να προβεί σε καμία ενέργεια διασφάλισης της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, ενώ είχε όλο το χρονικό περιθώριο να εφαρμόσει τις ενδελεχείς και κοστολογημένες προτάσεις της Ελληνικής Λύσης, για αποσυμφόρηση των τμημάτων, κυλιόμενο ωράριο κλπ. Δυστυχώς για τους Έλληνες η κυβερνητική πολιτική παραπέμπει στη λαϊκή ρήση «πονάει δόντι, κόψει κεφάλι», καταλήγει η ανακοίνωση. 

ΜέΡΑ25: «Το έτος 2022 βρίσκει τα Ελληνικά σχολεία με ήδη πάνω από 15.000 κρούσματα από self test»

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης επισημαίνει πως «τα σχολεία άνοιξαν και πάλι χωρίς ούτε τα απολύτως απαραίτητα για μια πραγματικά υγειονομικά ασφαλή μαθησιακή διαδικασία». 

«Το έτος 2022 βρίσκει τα Ελληνικά σχολεία να ανοίγουν με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα στη χώρα, με ήδη πάνω από 15.000 κρούσματα μόνο από τα σελφ τεστ μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών, με απουσία ουσιαστικών υγειονομικών πρωτοκόλλων και τεράστια υγειονομική ανασφάλεια. Αυτό είναι το «ποδαρικό» της νέας χρονιάς από την κ. Κεραμέως και τη «Μητσοτάκης Α.Ε.».

Η Κυβέρνηση για άλλη μία φορά επέλεξε να αφήσει τα σχολεία αθωράκιστα ενάντια στην πανδημία, χωρίς να έχει στήσει ένα δημόσιο δίκτυο για πραγματικά, τακτικά και δωρεάν ράπιντ τεστ για όλ@ (εμβολιασμένους και μη) χωρίς να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για σχολεία ανοιχτά μεν, αλλά και υγειονομικά ασφαλή δε, όπως τη δωρεάν χορήγηση μασκών υψηλής προστασίας KN-95 και τη μείωση του αριθμού των μαθητών/τριών ανά τάξη.

Αντιθέτως τα σχολεία ξανανοίγουν με στοιβαγμένους/ες μαθητές/τριες ανά τάξη, με συγχωνευμένα τμήματα, με «συνδιδασκαλίες» για τμήματα που κλείνουν ή νοσούν οι εκπαιδευτικοί και με «μπλοκάρισμα» της εμβολιαστικής διαδικασίας των παιδιών. Ταυτόχρονα, δεν ξέρουμε καν ακόμα αν υπάρχει νόμιμη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης για τους νοσούντες, καθώς η κυβέρνηση επέλεξε τη σιωπή μετά την απόφαση καταπέλτη για την Κυβέρνηση και την κ. Κεραμέως αναφορικά με τις παραβιάσεις των προσωπικών δεδομένων από την Cisco.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να παίζει με την δημόσια υγεία, με τις ζωές των μαθητών/τριών, των γονέων και των εκπαιδευτικών, αλλά και με την ίδια την μαθησιακή διαδικασία».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments