Αρχική Videos «Αντικρούει» τα περί χαλάρωσης των μέτρων ο Γιάννης Οικονόμου

«Αντικρούει» τα περί χαλάρωσης των μέτρων ο Γιάννης Οικονόμου

0
Dodekanisos

Σε διάστημα μίας ώρας και μιλώντας στο ίδιο κανάλι, Πλεύρης και Οικονόμου δήλωσαν ακριβώς το αντίθετο στο ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων. 

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή είναι πρόωρο να μιλάει κανείς για χαλάρωση των μέτρων. «Πρέπει να είναι κανείς λίγο ακόμα προσεκτικός. Νομίζω κάθε εβδομάδα θα αξιολογούνται τα δεδομένα. Θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Νομίζω πάντως είναι πρόωρο αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για χαλάρωση και να εκπέμψουμε αυτό το μήνυμα. Δεν αποκλείω σημειακά να γίνουν κάποια πράγματα», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, αντικρούοντας, εν μέρει τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας. 

Υπενθυμίζεται, ότι μόλις σήμερα το πρωί ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ίδιου καναλιού (ΣΚΑΪ), έκανε λόγο, για σκέψεις περί χαλάρωσης ορισμένων μέτρων από την επόμενη εβδομάδα. Όπως η επιστροφή της μουσικής στην εστίαση, αλλά και η άρση του περιορισμού φιλάθλων στα γήπεδα.

«Αρχικά εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, υπό την έννοια ότι η μεταδοτικότητα της “Όμικρον” δείχνει ότι έχει μία κυκλική πορεία με συγκεκριμένο χρόνο και επομένως τα πάρα πολύ περιοριστικά μέτρα, λόγω της μεταδοτικότητας, δεν έχουν απόδοση. Θεωρούμε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι επαρκή μέτρα και δεν χρειάζονται επιπλέον, αλλά από εκεί και πέρα υπήρξαν και κάποια μέτρα τα οποία ελήφθησαν, κυρίως με γνώμονα την εορταστική περίοδο», υπογράμμισε. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση αναμένει την εισήγηση της επιτροπής που θα συνεδριάσει αύριο. 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments