Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Αντίδραση των εκπαιδευτικών στις εξαγγελίες της Ν.Δ

Αντίδραση των εκπαιδευτικών στις εξαγγελίες της Ν.Δ

0
Dodekanisos

Την έντονη αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας προκάλεσαν οι εξαγγελίες του προέδρου της Ν.Δ για την παιδεία.

Σημειώνεται ότι αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, από το βήμα του Συνεδριακού Κέντρου της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, τάχθηκε υπέρ της αυτονομίας των σχολείων και εξήγγειλε την ίδρυση ενός πρότυπου σχολείου σε κάθε περιφερειακή ενότητα για τους καλύτερους μαθητές.

«Η Παιδεία είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα» δήλωσε σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ο Κωνσταντίνος Μουτσάκης, μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διαμηνύοντας ότι η εκπαιδευτική κοινότητα δεν πρόκειται να δεχθεί κάτι τέτοιο.

«Το Σύνταγμα, είπε, είναι ξεκάθαρο. Η παιδεία είναι δωρεάν και έτσι θα μείνει. Δεν μπορεί τα σχολεία να λειτουργούν ως Ανώνυμες Εταιρείες και να ψάχνουν χορηγούς».

Ο κ. Μουτσάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της πρόσληψης των εκπαιδευτικών, λέγοντας ότι η εξαγγελία του προέδρου της Ν.Δ δεν προάγει την αξιοκρατία.

«Αυτή τη στιγμή, έχουμε το πιο αξιοκρατικό σύστημα προσλήψεων» είπε, ενώ σε ότι αφορά στην εξαγγελία για ίδρυση πρότυπου σχολείου για τους καλύτερους, τόνισε ότι όλοι οι μαθητές είναι ίσοι και το δημόσιο σχολείο τους δίνει την ευκαιρία ν’ αξιοποιηθούν.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments