Αρχική Videos Ανόβερο: Αποκλείει το 1/3 των Γερμανών από τις θέσεις εργασίας ελέω …μεταναστών!

Ανόβερο: Αποκλείει το 1/3 των Γερμανών από τις θέσεις εργασίας ελέω …μεταναστών!

0

Η διευθύνουσα σύμβουλος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων, Φιλίζ Πολάτ, επαίνεσε μια απόφαση της πόλης του Ανόβερου , σύμφωνα με την οποία το ένα τρίτο όλων των νέων θέσεων εργασίας στη διοίκηση της πόλης που προκηρύχθηκαν θα πρέπει να πηγαίνουν σε υποψήφιους με μεταναστευτικό υπόβαθρο. «Ένας πράσινος δήμαρχος κάνει τη διαφορά!» έγραψε η ίδια  στο Twitter. Σημειώνεται ότι η Πολάτ έχει Τουρκικές ρίζες.

Η επιτροπή ένταξης του Ανόβερου είχε προηγουμένως ταχθεί ομόφωνα υπέρ της «σημαντικής αύξησης» του ποσοστού των ατόμων με ξένες ρίζες στη διοίκηση του Ανόβερου. «Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος μέσα σε πέντε χρόνια, το 30 τοις εκατό όλων των κενών θέσεων πρέπει να καλυφθεί από άτομα με μεταναστευτικό υπόβαθρο», αναφέρει το σχετικό σχέδιο που έχει ψηφιστεί. Επιπλέον, θα πρέπει να δημιουργηθεί εκστρατεία δημοσιότητας προκειμένου να «παρακινηθούν νέοι από οικογένειες μεταναστών να επωφεληθούν από το ευρύ φάσμα ευκαιριών κατάρτισης και σπουδών στην πρωτεύουσα του κράτους». Κριτική για την απόφαση άσκησε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του FDP της Bundestag, Alexander Graf Lambsdorff.

«Το όλο θέμα είναι προφανώς αντισυνταγματικό, αν κατανοώ σωστά τον βασικό μας Νόμο», έγραψε στο Twitter. «Τι γίνεται με τα άλλα δύο τρίτα;» ρώτησε ο Λάμπσντορφ σε ένα tweet. «Προορίζονται για βιολογικούς Γερμανούς;» Ο Λάμπσντορφ επεσήμανε ότι η κράτηση οποιωνδήποτε θέσεων εργασίας καθαρά με βάση την εθνικότητα ή το μεταναστευτικό υπόβαθρο κάποιου, είτε είναι Γερμανός είτε αλλοδαπός, είναι αντισυνταγματική.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments