Αρχική Videos Ανώτατο δικαστήριο βάζει stop στην εντολή εμβολιασμού των υγειονομικών

Ανώτατο δικαστήριο βάζει stop στην εντολή εμβολιασμού των υγειονομικών

0
Dodekanisos

Νέα δεδομένα στη Νέα Υόρκη, σε ότι έχει να κάνει με την υποχρέωση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊόυ του ιατρικού προσωπικού. Και αυτό διότι ένας δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου απέρριψε την σχετική εντολή κρίνοντας πως η κυβερνήτης Κάθι Χότσουλ και το τμήμα υγείας της πολιτείας υπερέβησαν τις εξουσίες τους. Η απόφαση που ουσιαστικά αποτελεί ορόσημο, εκδόθηκε στις 13 Ιανουαρίου από την δικαστή Gerard Neri, ο οποίος κήρυξε την εθνική εντολή εμβολίου για το ιατρικό προσωπικό «άκυρη”.

Η όλη διαδικασία κινήθηκε μετά από μήνυση που κατέθεσε ομάδα επαγγελματικών γιατρών που επηρεάστηκαν αρνητικά από την εντολή, καθώς είτε έχασαν τη δουλειά τους είτε αντιμετώπισαν την προοπτική απώλειας εργασίας.

«Αυτή είναι μια τεράστια νίκη για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης της Νέας Υόρκης, οι οποίοι στερούνται τα προς το ζην για περισσότερο από ένα χρόνο», είπε η επικεφαλής δικηγόρος των Εναγόντων, Σουτζάτα Γκίμπσον, σε δήλωση. «Αυτή είναι επίσης μια τεράστια νίκη για όλους τους Νεοϋορκέζους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν επικίνδυνες και άνευ προηγουμένου ελλείψεις εργαζομένων στον τομέα της υγείας σε ολόκληρη την Πολιτεία της Νέας Υόρκης», πρόσθεσε ο Γκίμπσον.

Η Mary Holland, πρόεδρος του Children’s Health Defense (CHD), η οποία χρηματοδότησε την αγωγή εκ μέρους των Επαγγελματιών Ιατρών για Ενημερωμένη Συναίνεση και αρκετών μεμονωμένων εργαζομένων στον τομέα της υγείας, χαιρέτισε την απόφαση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments