Αρχική Videos Άνοιξε ο δρόμος για το …ψηφιακό φακέλωμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Άνοιξε ο δρόμος για το …ψηφιακό φακέλωμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

0

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκριναν νομοσχέδιο με σκοπό να ανοίξει ο δρόμος για την εφαρμογή ενός πορτοφολιού ψηφιακής ταυτότητας της ΕΕ . Σχεδιασμένο να καλύψει ολόκληρο το μπλοκ, το πρόγραμμα είναι μια ενημέρωση του ευρωπαϊκού πλαισίου ψηφιακής ταυτότητας (eID) και περιγράφεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) ως μια «όλα σε ένα» ψηφιακή ταυτότητα. Tο ψηφιακό πορτοφόλι θα περιέχει δεδομένα από πολίτες που σχετίζονται με την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή: προσωπικά διαπιστευτήρια, επαφές, καθώς και κοινωνικές, οικονομικές και ιατρικές πληροφορίες.

Το ψηφιακό πορτοφόλι ήρθε σε ψηφοφορία στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 55 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ, 8 κατά και 2 απείχαν. Όσοι βρίσκονται πίσω από το νέο ψηφιακό πορτοφόλι της ΕΕ λένε ότι θα είναι εθελοντική η χρήση του και υπόσχονται ότι θα ληφθούν μέτρα ώστε όσοι επιλέξουν να μην εγγραφούν στο σύστημα να μην υφίστανται διακρίσεις.

Σε δηλώσεις της, η εισηγήτρια της Επιτροπής. Ευρωβουλευτής Romana Jerković είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Κοινωνικά, οικονομικά, ιατρικά και επαγγελματικά δεδομένα, μέχρι επαφές και πολλά άλλα. Θα είναι δυνατή η αποθήκευση προσωπικών διαπιστευτηρίων σε ένα ενιαίο ψηφιακό αναγνωριστικό. Η ψηφιακή ταυτότητα δεν είναι πλέον απλώς ένα ευχάριστο χαρακτηριστικό, αλλά ένας νέος μοχλός συμμετοχής των πολιτών και κοινωνικής ενδυνάμωσης και ένα εργαλείο για μια ψηφιακή Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments