Αρχική Videos “Ανοησία το νέο σχέδιο υποστήριξης της Ουκρανίας, σταματήστε!”

“Ανοησία το νέο σχέδιο υποστήριξης της Ουκρανίας, σταματήστε!”

0

Ο ηγέτης του γαλλικού κινήματος «Πατριώτες» Φλοριάν Φιλίππο χαρακτήρισε ανοησία ένα νέο σχέδιο υποστήριξης της Ουκρανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Φίλιπο υπενθύμισε ότι από την 1η Ιανουαρίου, η ΕΕ σκοπεύει να μεταφέρει 1,5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία κάθε μήνα. «Καταλαβαίνετε τι απόλυτη ανοησία είναι αυτή; Σταματήστε!» έγραψε στο Twitter.  «Η Γαλλία», τόνισε, «θα πληρώνει στο Κίεβο 300 εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα». Στις 16 Δεκεμβρίου, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, ανακοίνωσε ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν ένα μακροοικονομικό πρόγραμμα που προορίζεται για την Ουκρανία για το 2023, ύψους 18 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Η Ρωσία θα πουλάει πετρέλαιο σε τιμές αγοράς, η εισαγωγή οποιωνδήποτε ανώτατων ορίων τιμών θα παραμορφώσει την αγορά», δήλωσε ο Anton Siluanov, επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Όσον αφορά το ανώτατο όριο, οι τιμές εξακολουθούν να καθορίζονται από την αγορά – οι τιμές για το πετρέλαιο, και μάλιστα για κάθε αγαθό της αγοράς. Επομένως, η θέσπιση οποιωνδήποτε περιορισμών, ανώτατων ορίων παραμορφώνει μόνο ορισμένα τμήματα της αγοράς», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Ο Σιλουάνοφ σημείωσε ότι αναλυτές από παγκόσμιους οργανισμούς δίνουν θετικές προβλέψεις για τη ζήτηση πετρελαίου. «Όσον αφορά την αύξηση της ζήτησης – κατά περίπου 1,5 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα, που σημαίνει ότι το πετρέλαιο θα έχει ζήτηση», είπε ο υπουργός.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments