Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Ανοίγουν τα εξωτερικά κολυμβητήρια, τι ισχύει

Ανοίγουν τα εξωτερικά κολυμβητήρια, τι ισχύει

0
Dodekanisos

Τα εξωτερικά κολυμβητήρια θα μπορούν να λειτουργήσουν και πάλι από σήμερα αλλά μόνο για παιδιά τα οποία είναι 15 ετών και άνω. Την σχετική ΚΥΑ ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μεταξύ άλλων αναφέρει τα ακόλουθα:

Η χρήση των ανοικτών κολυμβητηρίων για τους αθλητές/τριες των αγωνιστικών τμημάτων των σωματείων ηλικίας 15 ετών και άνω (γεν. το 2006 και μεγαλύτεροι) σε πρώτη φάση, καθώς και για τους υποψηφίους ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικών Σχολών με τους περιορισμούς χωρητικότητας που φαίνονται στον Πίνακα 1.

Προϋπόθεση χρήσης των κολυμβητηρίων είναι η διενέργεια εβδομαδιαίου τεστ αντιγόνου για covid19, από διαπιστευμένα εργαστήρια ή τον ΕΟΔΥ, από αθλητές και αθλούμενους. Ομάδες υδατοσφαίρισης ή καλλιτεχνικής κολύμβησης μπορούν να κάνουν κολυμβητική προπόνηση, ατομική τεχνική, όχι ομαδικές ασκήσεις ή ομαδικό παιχνίδι, σε πρώτη φάση.


Τα αποδυτήρια και τα ντους θα είναι κλειστά και οι αθλητές/αθλούμενοι θα αλλάζουν με αποστάσεις τουλάχιστον 2μ κατά προτίμηση σε στεγασμένο χώρο, με καρέκλες οι οποίες θα καθαρίζονται τακτικά με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ

(https://eody.gov.gr/wpcontent/uploads/2020/05/covid19-apolimansi-14-05-20.pdf).

Συστήνεται, στην αρχή, λόγω των περιορισμών χωρητικότητας η διάρκεια προπόνησης να μην ξεπερνάει τα 75’ και να υπάρχουν 15’ μεταξύ των προγραμματισμένων προπονήσεων ώστε να μην συναντιούνται τα προπονητικά γκρουπ.

Θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα στα ανοικτά κολυμβητήρια να δίνεται χώρος και σε σωματεία που χρησιμοποιούσαν για προπόνηση κλειστά κολυμβητήρια τα οποία προς το παρόν δενσυμπεριλαμβάνονται στη συγκεκριμένη διάταξη.

Τα σωματεία θα πρέπει:
Να ορίσουν έναν υπεύθυνο COVIDκαι να τον γνωστοποιήσουν στην Ομοσπονδία με στοιχεία επικοινωνίας
Να προσκομίζουν μια φορά την εβδομάδα στην εγκατάσταση τα αποτελέσματα των τεστ COVID για τους αθλητές που συμμετέχουν στις προπονήσεις.
Να αποστέλλουν στην Ομοσπονδία τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των τεστ COVID των αγωνιστικών τους τμημάτων.
Κάθε εβδομάδα η Ομοσπονδία θα αποστέλλει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στη διεύθυνση covid19@gga.gov.gr το σύνολο των εβδομαδιαίων τεστ όλων των σωματείων με τη μορφή : Αριθμός τεστ, Αριθμός κρουσμάτων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments