Αρχική Επικαιρότητα Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στη Γαλλία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στη Γαλλία

0
Dodekanisos

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στη Γαλλία. Όμως τονίζει ότι προς το παρόν αυτό δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Ειδικότερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στους τηλεοπτικούς σταθμούς TF1 και LCI και σε ερώτηση αν ο εμβολιασμός θα γίνει υποχρεωτικός, απάντησε: «Αυτή η υπόθεση είναι υπαρκτή». Υπογραμμίζει όμως ότι, πρακτικά, ο στόχος έχει επιτευχθεί. Με σχεδόν το 90% των πολιτών ήδη εμβολιασμένους, η Γαλλία δεν απέχει πολύ από το επίπεδο που θα πετύχαινε αν είχε καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, απαντάει.

Την ίδια στιγμή, ο Μακρόν προτρέπει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη να το πράξουν. «Υπάρχουν λίγο πάνω από πέντε εκατομμύρια συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί. Επομένως, τους καλώ να αναλάβουν την ευθύνη επειδή δεν είναι προστατευμένοι και βλέπουμε σήμερα πολλά κρούσματα στα νοσοκομεία (…) ανθρώπων που δεν είχαν εμβολιαστεί», σημειώνει. «Εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε: Αυτός είναι ο πρώτος πυλώνας», επαναλαμβάνει.

Για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, το εμβόλιο είναι επιθυμητό να γίνει, όμως «εξαρτάται από τους γονείς», τονίζει. Όσο για το ενδεχόμενο επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων την περίοδο των Χριστουγέννων, ο Μακρόν λέει ότι «θα πρέπει πάντα να είμαστε επιφυλακτικοί με τέτοια θέματα». Ενώ εκφράζει με βεβαιότητα την γνώμη ότι τα νοσοκομεία θα δεχτούν μεγάλη πίεση κατά την εορταστική περίοδο, λόγω του υψηλού αριθμού των ασθενών κορονοϊό.

Τέλος, κυβερνητική πηγή επισημαίνει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταστήσει υποχρεωτικό το μοριακό τεστ σε όλους τους επισκέπτες από τη Βρετανία. Υπό τον φόβο των ολοένα και αυξανόμενων ραγδαία κρουσμάτων της μετάλλαξης «Όμικρον».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments