Αρχική Videos “Ανοιχτό το ενδεχόμενο Γ’ Παγκοσμίου πολέμου”

“Ανοιχτό το ενδεχόμενο Γ’ Παγκοσμίου πολέμου”

0

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η σύγκρουση στην Ουκρανία να εξελιχθεί σε έναν Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο, άφησε με δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι κατά την διάρκεια συνέντευξης του στην ισπανική έκδοση της El Mundo.

 

«Το τέλος αυτής της κρίσης θα έρθει ακριβώς όταν η Ρωσία αποφασίσει να αποσυρθεί από το έδαφος της Ουκρανίας. Είτε οικειοθελώς είτε με αναγκαστική μορφή», είπε χαρακτηριστικά ο πολιτικός. Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση δημοσιογράφων για το αν «αναγκαστική μορφή» σημαίνει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, ο Πολωνός πρωθυπουργός σημείωσε ότι «όλα τα σενάρια λαμβάνονται υπόψη». Υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία διεξάγει στρατιωτική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου. Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε καθήκον του «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου εδώ και οκτώ χρόνια». Σύμφωνα με τον πρόεδρο, «απώτερος στόχος της επιχείρησης είναι η απελευθέρωση του Ντονμπάς και η δημιουργία συνθηκών που εγγυώνται την ασφάλεια της Ρωσίας».

Στο μεταξύ, η Ουκρανική ηγεσία, σύμφωνα με το δημοσίευμα Walla, έστειλε μια σειρά αιτημάτων στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης δανείου 500 εκατομμυρίων δολαρίων, και ζήτησε επίσης «σαφή δημόσια δήλωση» κατά της ρωσικής ειδικής επιχείρησης και για υποστήριξη της «εδαφικής ακεραιότητας»  της Ουκρανίας».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments