Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου «Ανοιχτό» παραμένει το θέμα των υποβιβασμών

«Ανοιχτό» παραμένει το θέμα των υποβιβασμών

0
Dodekanisos

Ανοιχτό εξακολουθεί να παραμένει το θέμα με τους υποβιβασμούς στα τοπικά πρωταθλήματα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου. Αν και η πεποίθηση που κυριαρχεί (μεταξύ των σωματείων) είναι ότι δεν θα υποβιβαστεί κανείς, δεν μπορεί να θεωρείται τίποτα δεδομένο και όλα μπορεί να ανατραπούν. Ακόμα και οι δυο προτάσεις που έχει καταθέσει η Επιτροπή Πρωταθλήματος οι οποίες κάνουν λόγο για αναδιάρθρωση με τους εξής τρόπους:
-Να διεξαχθεί η Α Κατηγορία σε δυο μικτούς ομίλους και να «μοιραστούν» τα νησιά
-Να διεξαχθεί σε Α’ Κατηγορία σε τρις ομίλους (ένας νήσων και δυο Ρόδου από δέκα ομάδες).
Η Επιτροπή θέτει σαν βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση αυτού του τύπου, το ότι δεν θα υποβιβαστεί κανείς. Αν τελικά δεν ισχύσει κάτι τέτοιο, τότε θα μελετηθεί ένα άλλο σενάριο καθώς κανένα από τα προαναφερθέντα δυο δεν θα «κουμπώνει» μιας και στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να ανέβουν πολύ περισσότερες ομάδες από την Β’ Κατηγορία και εκεί το πράγμα ρεαλιστικά μπλέκει.
Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και το ενδεχόμενο να μην γίνει καμία αναδιάρθρωση (να υποβιβαστούν όσοι πρέπει) και να παραμείνουν οι κατηγορίες ως έχουν. Και αυτό διότι αν η Ένωση ανάψει το «πράσινο φως» για τους υποβιβασμούς «φεύγουν» δυο ομάδες του βορείου συγκροτήματος (ΑΕ Λέρου και Δόξα Καρδάμαινας) και άρα τα ταξίδια μειώνονται κατά ένα.
Όπως και να έχει, τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στις αρχές του Ιούνη οπότε και θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει σχετικά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments