Αρχική Videos Ανοιχτή επιστολή στον Πούτιν από τον συνιδρυτή των Pink Floyd

Ανοιχτή επιστολή στον Πούτιν από τον συνιδρυτή των Pink Floyd

0

Ανοιχτή επιστολή στο Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο facebook, απέστειλε ο Βρετανός μουσικός και συνιδρυτής του ροκ συγκροτήματος Pink Floyd Ρότζερ Γουότερς. Μέσω αυτής ρωτάει τον Ρώσο πρόεδρο να του απαντήσει εάν θα ήθελε να τερματιστεί η ρωσική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία. Ο Γουότερς ζήτησε από τον πολιτικό να καθησυχάσει τη διεθνή κοινότητα ότι το Κρεμλίνο δεν έχει σχέδια να κατακτήσει όλη την Ευρώπη.

«Ξέρω, ξέρω, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εισβάλλουν σε άλλες κυρίαρχες χώρες χωρίς δισταγμό ή για μερικά βαρέλια πετρέλαιο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε το ίδιο».
Ο Γουότερς ζήτησε επίσης εγγύηση από τον Ρώσο ηγέτη ότι «η Ρωσία δεν έχει άλλα εδαφικά συμφέροντα από την ασφάλεια του ρωσόφωνου πληθυσμού στην Κριμαία, το Ντόνετσκ και το Λούγκανσκ», ενώ έκανε αναφορά και στα πυρηνικά:

«Ναι, απλά ανατινάξτε ο ένας τον άλλον και τον κόσμο. Το πρόβλημα είναι ότι έχω παιδιά και εγγόνια, όπως και οι περισσότεροι από τους αδελφούς και τις αδερφές μου σε όλο τον κόσμο, και κανένας από εμάς δεν θα ήταν χαρούμενος για αυτήν την αποτυχία».
Ο 79χρονος πολιτικός ακτιβιστής πρόσθεσε ότι θα σεβόταν πολύ τον Βλαντιμίρ Πούτιν και θα το έβλεπε ως «ένα αξιόλογο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση προς μια βιώσιμη ειρήνη» εάν ο Ρώσος πρόεδρος απαντούσε στην επιστολή.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments