Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ανοίγει τελικά ο δρόμος για 7 τηλεοπτικές άδειες

Ανοίγει τελικά ο δρόμος για 7 τηλεοπτικές άδειες

0
Dodekanisos

«Εμείς χαιρετίζουμε την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τον αριθμό των επτά αδειών, και αύριο προχωράμε στην υπογραφή της υπουργικής απόφασης για να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, σχετικά με τη σημερινή γνωμοδότηση του ΕΣΡ για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ συμπλήρωσε ότι το ΕΣΡ μιλά για επτά άδειες γενικού περιεχομένου αλλά με πολύ αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις, και πάντα με βάση τον νόμο 4339.

Ο Νίκος Παππάς πρόσθεσε ότι σήμερα τελειώνει με εκκωφαντικό τρόπο η συζήτηση και οι αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί απεριόριστου φάσματος, ενώ απαντώντας για τις κατηγορίες που η ΝΔ προσάπτει στην κυβέρνηση για έλεγχο των ΜΜΕ και καθεστωτικές νοοτροπίες, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ δήλωσε ότι καθεστώς ανομίας και αεροπειρατείας είχαμε πριν, με κάποιους που χωρίς να έχουν πληρώσει το αντίτιμο είχαν καβαλήσει τις συχνότητες. Τώρα, υπογράμμισε ο Ν. Παππάς, πάμε σε ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου με κανόνες που όλοι πρέπει να καταλάβουν.

Αναφορικά με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι η δέσμευση για κανάλια υψηλής ευκρίνειας για όλους τους πολίτες πρέπει να προχωρήσει και βάση των τεχνολογικών εξελίξεων που είναι ραγδαίες.

«Δυστυχώς περάσανε επτά μήνες για να έχουμε τον σημερινό αριθμό από το ΕΣΡ», σημείωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, λέγοντας ότι ελπίζει από εδώ και πέρα να προχωρήσει γρήγορα η διαγωνιστική διαδικασία και να διασφαλιστεί το υψηλό τίμημα για τις άδειες. Επόμενο βήμα η υπουργική απόφαση και στη συνέχεια, πρόσθεσε ο Ν. Παππάς, το ερώτημα προς το ΕΣΡ για την τιμή εκκίνησης.

Αναφερόμενος στον περσινό διαγωνισμό, δήλωσε ότι το υπουργείο είχε βασιστεί σε μελέτες ειδικών για τη διεξαγωγή του, προσθέτοντας ότι το δεδικασμένο του υψηλού τιμήματος πρέπει να διασφαλιστεί. «Η επιχειρηματολογία ότι οι άδειες μπορεί να είναι άπειρες και ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός έχει καταρρεύσει», τόνισε ο Ν. Παππάς επαναλαμβάνοντας ότι ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί βάση του νόμου 4339.

Σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν στο τηλεοπτικό τοπίο και τις πιθανές νέες συνεργασίες στα κανάλια, ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι όσα προβλέπει ο νόμος για αριθμό εργαζομένων κλπ θα τηρηθούν στο ακέραιο, χαρακτηρίζοντας ως θετικό τον αριθμό των επτά καναλιών με 400 εργαζομένους το καθένα. Οι επιχειρηματίες να μην σκέπτονται απολύσεις σχολίασε, αλλά να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, τόνισε.

Τέλος, σχολιάζοντας την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική για το Noor 1, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ το χαρακτήρισε ως μία ατελέσφορη προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία εντάσσεται στο κεντρικό της αφήγημα ότι η χώρα καταρρέει, καθώς αυτό που φοβάται η ΝΔ, είναι ότι η χώρα, με μία προοδευτική, αριστερή διακυβέρνηση βγαίνει από την κρίση, τόνισε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments