Αρχική Επικαιρότητα Ανεύθυνοι οι εστιάτορες λένε γιατροί. Δεν έχετε σοβαρές προτάσεις απαντούν οι εστιάτορες!

Ανεύθυνοι οι εστιάτορες λένε γιατροί. Δεν έχετε σοβαρές προτάσεις απαντούν οι εστιάτορες!

0
Dodekanisos

Η καταγγελία του καθηγητή πνευμονολογίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου για προπηλακισμό του σε ταβέρνα επειδή απαίτησε να γίνει έλεγχος των πιστοποιητικών στους θαμώνες, έχει φέρει σε έντονη αντιπαράθεση φορείς και επαγγελματίες της εστίασης.

Οργισμένη ανακοίνωση της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ

Την στήριξη τους στον Θ. Βασιλακόπουλο εξέφρασαν με ανακοίνωση τους οι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Κάνοντας λόγο για ανευθυνότητα που αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την δημόσια υγεία, οι καθηγητές σημειώνουν ότι είναι απαράδεκτό οι εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να μην τηρούν τα μέτρα. Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν τα εξής:

«Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής.

Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία»

Χωρίς σοβαρές προτάσεις όσοι ασχολούνται με την πανδημία λένε οι εστιάτορες

Η Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής κάνουν λόγο για οικονομική καταστροφή η οποία ευθύνεται στην έλλειψη σοβαρών προτάσεων από εκείνους που ασχολούνται με την πανδημία. Συγκεκριμένα σε ανάρτηση τους στο facebook αναφέρονται τα εξής:

«Τους λογαριασμούς (ενοίκια, ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ, δάνεια, κ.λ.π ) να τους στείλουμε στον καθηγητή κύριο Βασιλακόπουλο.
Δυστυχώς, καμία σοβαρή πρόταση δεν γίνεται από την μεριά των ανθρώπων που ασχολούνται με την πανδημία, και που σκοπό θα έχει τον έλεγχο της όλης κατάστασης.
Το αποτέλεσμα είναι η εστίαση να δέχεται καθημερινά πόλεμο, με σκοπό την οικονομική καταστροφή.

Επιτέλους στηρίξτε την εστίαση, ΜΕ επιχορηγήσεις και ΜΗ επιστρέπτεα χρήματα»

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανάρτηση της Ένωσης εστιατόρων κατέβηκε από την σελίδα της το πρωί της Κυριακής.

Ποικίλες αντιδράσεις για την καταγγελία στα social media

Η είδηση της καταγγελίας που έκανε ο Θ. Βασιλακόπουλος έγινε αντικείμενο πολλών αναρτήσεων και σχολίων στα social media. Αρκετοί επώνυμοι κυρίως από τον χώρο της Ιατρικής και της πολιτικής έσπευσαν να καταδικάσουν το γεγονός.

Ωστόσο ένας πολύ μεγάλος αριθμός σχολίων φαίνεται να αμφισβητεί ότι τα γεγονότα έγιναν όπως τα περιγράφει ο κ. Βασιλακόπουλος αλλά και να επιδοκιμάζει την αντίδρασή των εστιατόρων. Μάλιστα κάποιοι τον εγκαλούν, καθώς και τους συνδαιτυμόνες του, ότι δεν είχαν κανένα θεσμικό ρόλο που να δικαιολογεί την απαίτηση να ελεγχθούν τα πιστοποιητικά.

«Δέχομαι απειλές και υβριστικά μηνύματα» λέει ο Βασιλακόπουλος και σκέφτεται να ζητήσει αστυνομική προστασία  

Ανεξαρτήτως πάντως της πραγματικής ροής των γεγονότων που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η “σκληρή” στάση και η επικριτική διάθεση που εμφανίζει ο κ. Βασιλακόπουλος καθημερινά στα παράθυρα τηλεοπτικών εκπομπών φαίνεται πως έχει δημιουργήσει έντονη αντιπάθεια στο κοινό. Όπως μάλιστα δήλωσε ο ίδιος μιλώντας για το περιστατικό σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, εξετάζει πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσει αστυνομική προστασία.

«Σκέφτομαι να ζητήσω πλέον αστυνομική προστασία. Πάρα πολλές φορές δέχομαι απειλές. Δεν μπορεί κάποιος να ξυπνάει στις 6.08 το πρωί και το πρώτο μήνυμα που σκέφτεται να στείλει στο messenger είναι ‘Βασιλακόπουλε ψόφα’… Έχουμε ξεφύγει» δήλωσε ο κ. Βασιλακόπυλος.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments