Αρχική Videos Ανεπιθύμητοι 12 Ρώσοι διπλωμάτες, “θα απαντήσουμε κατάλληλα”, λέει η Ρωσία

Ανεπιθύμητοι 12 Ρώσοι διπλωμάτες, “θα απαντήσουμε κατάλληλα”, λέει η Ρωσία

0

Ανεπιθύμητους έκρινε η Ελλάδα 12 Ρώσους διπλωμάτες. Η χώρα μας προχώρησε στην κίνηση αυτή σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για της Διπλωματικές Υποθέσεις του 1961 και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Υποθέσεις του 1963. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει στον τύπο, η απόφαση αυτή πάρθηκε διότι «κάποιοι εκ των απελαθέντων όχι μόνο προωθούσαν τις ρωσικές θέσεις σε διάφορα ζητήματα αλλά ενίσχυαν αντικυβερνητικές η αποσταθεροποιητικές απόψεις».

Άμεση ήταν η απάντηση της Ρωσίας μέσω της εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«Πρόκειται για μια πραγματικά πρωτοφανή κίνηση στις ρωσοελληνικές σχέσεις. Επιβεβαιώνει μόνο πόσο ζήλο παρακολουθούν οι ελληνικές αρχές την πορεία διάλυσης της διμερούς πολύπλευρης και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μας. Είναι λυπηρό που οι αιώνες ιστορικοί, πολιτιστικοί και οικονομικοί δεσμοί θυσιάζονται σε χρόνο μηδέν στο όνομα της διατλαντικής αλληλεγγύης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτοί που πήραν αυτή την αβάσιμη απόφαση να εκδιώξουν το προσωπικό μας από τη χώρα ήθελαν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού. Αν και τώρα γίνονται όλα για να δυσφημιστεί η Ρωσία, να γίνει η μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στους διμερείς μας δεσμούς και να εξαντληθούν οι διπλωματικές μας αποστολές, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτά τα σχέδια είναι καταδικασμένα να αποτύχουν μακροπρόθεσμα. Η Αθήνα είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνη για αυτήν την εχθρική κίνηση. Θα απαντήσουμε κατάλληλα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments