Ανατροπή με ιβερμεκτίνη, οι γιατροί μπορούν να τη συνταγογραφούν

0
koliadis_banner
koliadis_banner
Dodekanisos

Οι γιατροί είναι ελεύθεροι να συνταγογραφούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία του COVID-19, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). «Ο FDA αναγνωρίζει ρητά ότι οι γιατροί έχουν την εξουσία να συνταγογραφούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία του COVID», είπε η Ashley Cheung Honnold, δικηγόρος του υπουργείου Δικαιοσύνης που εκπροσωπεί τον FDA, κατά τη διάρκεια προφορικών συζητήσεων στο Εφετείο των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι ιατρικοί εμπειρογνώμονες και δημόσια πρόσωπα που αγωνίστηκαν κατά της απαγόρευσης της Ιβερμεκτίνης δέχθηκαν επίθεση στο πρόσφατο παρελθόν και πολλοί γιατροί παραλίγο να χάσουν την άδεια εργασίας τους.
Η όλη διαδικασία κινήθηκε από τρεις γιατρούς που ισχυρίζονται. Ένας ομοσπονδιακός δικαστής αρχικά απέρριψε την υπόθεση το 2022, αλλά ασκήθηκε έφεση.
«Το βασικό ζήτημα σε αυτή την περίπτωση είναι απλό. Αφού η FDA εγκρίνει ένα ανθρώπινο φάρμακο προς πώληση, έχει τότε την εξουσία να παρεμβαίνει στον τρόπο χρήσης αυτού του φαρμάκου στη σχέση γιατρού-ασθενούς; Η απάντηση είναι όχι», είπε στο Εφετείο ο Τζάρεντ Κέλσον, ο οποίος εκπροσωπεί τους γιατρούς.

koliadis_banner
koliadis_banner
Προηγούμενο άρθροΟι παγκόσμιες τιμές του ρυζιού έχουν εκτοξευτεί στα ύψη!
Επόμενο άρθροHorizons… Ταξίδι στις μουσικές του κόσμου με την Alexandra Gravas
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments