Αρχική Εκτός συνόρων Αναστάτωση στο Ολυμπιακό χωριό, αθλητές θετικοί στον κορωνοϊό

Αναστάτωση στο Ολυμπιακό χωριό, αθλητές θετικοί στον κορωνοϊό

0
Dodekanisos

Αναστάτωση προκλήθηκε στο Ολυμπιακό χωριό του Τόκυο, λίγες ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Και αυτοί διότι τρεις αθλητές διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Επιπρόσθετα, θετικά  βρέθηκαν πέντε μέλη του προσωπικού των Ολυμπιακών αγώνων. Ένας εργάτης. Καθώς και ένας δημοσιογράφος. Υπενθυμίζουμε ότι οι αγώνες είχαν αναβληθεί πέρσι και γίνονται φέτος κάτω από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει την ασφάλεια των αθλητών στο Ολυμπιακό χωριό και του κοινού.

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Thomas Bach έκανε μια προσπάθεια να καθησυχάσει το κοινό τις τελευταίες ημέρες πριν από τους αγώνες.
«Γνωρίζουμε καλά τον σκεπτικισμό που έχουν αρκετοί άνθρωποι εδώ στην Ιαπωνία. Η έκκλησή μου προς τον ιαπωνικό λαό είναι να καλωσορίσουμε τους αθλητές για τους αγώνες τους». Αυτό είπε το Σάββατο, προσθέτοντας ότι η ΔΟΕ ενδιαφέρεται να διοργανώσει ασφαλείς εκδηλώσεις. Ο Bach επέμεινε ότι υπάρχει «μηδενικός» κίνδυνος οι μολυσμένοι αθλητές να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους κατοίκους εκτός του Ολυμπιακού Χωριού.

Διαβάστε ΕΔΩ και άλλα θέματα της κατηγορίας “Εκτός συνόρων”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments