Αρχική Αθλητικά νέα Πρώτη δημόσια τοποθέτηση Τζόκοβιτς για το θέμα της βίζας του

Πρώτη δημόσια τοποθέτηση Τζόκοβιτς για το θέμα της βίζας του

0
Dodekanisos

Σύσσωμος ο αθλητικός πλανήτης παρακολουθεί με αγωνία τα τελευταία 24ωρα όλες τις εξελίξεις αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς. Υπενθυμίζεται, ότι ο Σέρβος τενίστας έγινε δεκτός για να συμμετάσχει στο Australian Open (αν και ανεμβολίαστος) παρουσιάζοντας ιατρική εξαίρεση. Ωστόσο σε πρώτο βαθμό δεν του επιτράπηκε η είσοδος στη χώρα (ακύρωσης βίζας). Ενώ σε δεύτερο βαθμό το Δικαστήριο τον δικαίωσε στην έφεση που άσκησε

Όμως η υπόθεση δεν αναμένεται να «κλείσει» σύντομα. Τις τελευταίες ημέρες έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία, που μπορούν να ανατρέψουν τα πάντα. Αρχικά, ένα δημοσίευμα από τα ΜΜΕ της Ιταλίας, τονίζει ότι ο Τζόκοβιτς, αν και θετικός στον κορονοϊό στις 16 Δεκεμβρίου (σύμφωνα με έγγραφο που έχει καταθέσει στο δικαστήριο της Αυστραλίας), παρευρέθηκε χωρίς μάσκα σε εκδήλωση τένις για παιδιά στις 17 Δεκεμβρίου.

Επιπροσθέτως, προέκυψε και λάθος στην αίτησή για το αν έχει ταξιδέψει τις τελευταίες 15 ημέρες, όπως αναφέρει το sport24.gr. Για όλα αυτά τα ζητήματα πήρε θέση ο ίδιος ο Σέρβος με ανάρτησή του στο Instagram. 

Αναλυτικά η δήλωση του Τζόκοβιτς

«Θέλω να αναφερθώ στην διαρκή παραπληροφόρηση για τις δραστηριότητες μου και την παρουσία μου σε εκδηλώσεις τον Δεκέμβριο πριν το θετικό αποτέλεσμα σε PCR τεστ για τον COVID-19. Αυτή η παραπληροφόρηση πρέπει να διορθωθεί. Κυρίως για το ενδιαφέρον των αρχών αλλά και της κοινότητας της Αυστραλίας και να μιλήσω για ένα θέμα που πληγώνει την οικογένεια μου. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως προσπάθησα σκληρά να διασφαλίσω την προστασία όλων, μετά το αποτέλεσμά μου.

Παρευρέθηκα σε έναν αγώνα μπάσκετ στο Βελιγράδι στις 14 Δεκεμβρίου όπου μετά ενημερώθηκα πως ένας αριθμός ανθρώπων βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Αν και ήμουν ασυμπτωματικός, έκανα ένα rapid τεστ στις 16 Δεκεμβρίου, το οποίο ήταν αρνητικό, και λόγω αυξημένης προσοχής έκανα και ένα επίσημο και εγκεκριμένο τεστ PCR την ίδια μέρα.

Την επόμενη μέρα έδωσα το παρών σε μία εκδήλωση για το τένις όπου έδωσα βραβεία σε παιδιά και μάλιστα έκανα rapid τεστ πριν από την εκδήλωση και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Ήμουν ασυμπτωματικός. Ένιωθα καλά και δεν είχα λάβει καμία ενημέρωση για το θετικό PCR τεστ, παρά μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

Την επόμενη μέρα, στις 18 Δεκεμβρίου ήμουν σε ένα γήπεδο τένις στο Βελιγράδι για να εκπληρώσω μία υποχρέωση που είχα αρκετό καιρό για μία συνέντευξη και φωτογράφηση για χάρη της εφημερίδας L’ Equipe. Ακύρωσα όλες τις άλλες υποχρεώσεις εκτός από αυτή την συνέντευξη.

Ένιωσα υποχρεωμένος να προχωρήσω με την συνέντευξη γιατί δεν ήθελα να απογοητεύσω τον δημοσιογράφο. Αλλά φρόντισα να έχω απόσταση ασφαλείας και να φοράω μάσκα εκτός από την στιγμή της φωτογράφισης. Όταν πήγα σπίτι μετά την συνέντευξη, απομονώθηκα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και καταλαβαίνω πως ήταν λάθος στην κρίση μου και αποδέχομαι πως έπρεπε να επαναπρογραμματίσω εκείνη την υποχρέωση.

Για το θέμα της ταξιδιωτικής μου δήλωσης, αυτή είχε κατατεθεί από τους συνοδούς μου για χάρη μου, όπως είπα και τους αρμόδιους μετανάστευσης κατά την άφιξη μου – και ο ατζέντης μου ζητάει συγγνώμη για το λάθος που έκανε να σημειώσει το μη σωστό κουτάκι, σχετικά με τα προηγούμενα ταξίδια μου πριν πάω στην Αυστραλία. Ήταν ένα ανθρώπινο λάθος και σίγουρα δεν έγινε με πρόθεση.

Ζούμε σε δύσκολους καιρούς εν μέσω μία παγκόσμιας πανδημίας και καμιά φορά αυτά τα λάθη συμβαίνουν. Σήμερα, η ομάδα μου έδωσε επιπλέον πληροφορίες στην Κυβέρνηση της Αυστραλίας για να ξεκαθαρίσει το θέμα. Παρότι ένιωσα πως ήταν σημαντικό να αναφερθώ στο θέμα και να ξεκαθαρίσω την παραπληροφόρηση, δεν θα κάνω κανένα άλλο σχόλιο προς σεβασμό προς την Κυβέρνηση της Αυστραλίας, τις Αρχές αλλά και την παρούσα διαδικασία.

Ήταν πάντα τιμή μου να παίζω στο Australian Open. Είναι μία διοργάνωση που αγαπάνε οι παίκτες, οι φίλαθλοι, η κοινότητα όχι μόνο στην Βικτώρια και στην Αυστραλία αλλά σε όλο τον πλανήτη και απλά θέλω να έχω την ευκαιρία να ανταγωνιστώ με τους καλύτερους στον κόσμο, μπροστά σε μερικούς από τους καλύτερους φιλάθλους στον κόσμο».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Novak Djokovic (@djokernole)

Τέλος, η απόφαση για το αν ο Τζόκοβιτς θα απελαθεί ή όχι από την Αυστραλία, παίρνει νέα παράταση. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ του εξωτερικού, ο Υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, δεν μπορεί να αποφανθεί, διότι έλαβε και εξετάζει επιπλέον έγγραφα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments