Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Το σήκωσε ξανά!

Το σήκωσε ξανά!

3
kipello1
Dodekanisos
Τι κι αν τελείωσε με εννιά; Τι κι αν αποβλήθηκε ακόμα και ο Μαντικός; Τι και αν σημειώθηκε ακόμα και δεκαπεντάλεπτη διακοπή; Αυτή η Αναγέννηση ήθελε το Κύπελλο, έδειξε τσαμπουκά από το πρώτο λεπτό και δικαιώθηκε. Η νίκη με 2-1 πιστοποίησε όχι μόνο την ανωτερότητα της Αναγέννησης στο χορτάρι του Αρχαγγέλου, (σε ένα μεγάλο χρονικό σημείο του αγώνα) αλλά και το γεγονός πως για 2η συνεχόμενη χρονιά οι παίκτες του Νίκου Μαντικού είναι οι Κυπελλούχοι Δωδεκανήσου!
Το ματς
Φρενήρης ο ρυθμός στο ξεκίνημα του τελικού με την Αναγέννηση να μπαίνει «φουριόζα» στον αγωνιστικό χώρο και να προηγείται μόλις στο 3΄. Ο Αξιώτης και Σάλιβαν συνδυάστηκαν ιδανικά και ο τελευταίος άνοιξε το σκορ με σουτ από τη μεγάλη περιοχή. Το εντυπωσιακό ξεκίνημα των Ιαλυσιωτών δεν έμεινε αναπάντητο από το Δίκαιο και στο 12΄ ο Γεράσιμος Μποϊλής με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή ισοφάρισε, ξεκινώντας από την αρχή τον τελικό.
Και εκεί που οι περίπου 300 θεατές του αγώνα έβλεπαν να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια τους ένας συγκλονιστικός τελικός, όλα… ξεφούσκωσαν. Το γρήγορο ποδόσφαιρο έδωσε τη θέση του στα δυνατά μαρκαρίσματα και στις πολλές μονομαχίες στο κέντρο του γηπέδου. Παρόλα αυτά και πάλι η Αναγέννηση στεκόταν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και αν ο Σάλιβαν σημάδευε τα δίχτυα αντί του δοκαριού στο 18΄ θα είχε το προβάδισμα στο ημίχρονο.
Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν το ίδιο ώσπου φτάσαμε στο 61΄ με το Μπιγκό να εξαπολύει ένα «κεραυνό» από πολύ δεξιά και να στέλνει τη μπάλα στο «παραθυράκι» του Λουτριώτη για το 2-1.
Στο 73΄ σημειώθηκε η φάση που «άναψε τα αίματα» στον Αρχάγγελο. Ο Φραγκίνης αποβάλλει τον Παφιάκη, ο Μαλλιάκας τον ειρωνεύεται, ο διαιτητής αποβάλλει και το Μαλλιάκα και τον τεχνικό της Αναγέννησης Νίκο Μαντικό και κάπου εκεί οι «φίλαθλοι» αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Tο παιχνίδι διακόπηκε για περίπου ένα τέταρτο.
Με την επανέναρξη του παιχνιδιού όλα πια είχαν κριθεί. Δε σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση και με το σφύριγμα της λήξης δόθηκε το έναυσμα για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των Ιαλυσιωτών.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Φραγκίνης (Πλακογιάννης, Γεωργιόπουλος, Μάγγος, Παπαγιαννίδης οι βοηθοί).
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
3΄: ΓΚΟΟΟΛ!: 1-0: Από πάσα του Αξιώτη στον κενό χώρο ο Σάλιβαν μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
10΄: Διαγώνιο σουτ του Σκαλέρη μέσα από την περιοχή, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
12΄: ΓΚΟΟΟΛ!: 1-1: Από κόρνερ του Πανόπουλου από δεξιά ο Γ. Μποϊλής με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή ισοφάρισε για την ομάδα του.
16΄Από σέντρα του Αξιώτη ο Σάλιβαν έπιασε την κεφαλιά όμως μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Δικαίου.
18΄: Πάσα του Αξιώτη στο Σάλιβαν αυτός έκανε το σουτ όμως η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Λουτριώτη.
39΄: Δυνατό σουτ του Μασάδο έξω από την περιοχή η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
61΄: ΓΚΟΟΟΛ!: 2-1: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπιγκό από πολύ πλάγια δεξιά η μπάλα στα δίχτυα.
73΄: Αποβάλλεται με 2η• κίτρινη ο Παφιάκης. Με δέκα συνεχίζει η Αναγέννηση.
74΄: Με εννιά η Αναγέννηση λόγω αποβολής του Μαλλιάκα με 2η κίτρινη λόγω ειρωνείας στο διαιτητή Φραγκίνη. Το παιχνίδι έχει διακοπεί λόγω επεισοδίων.
92΄: Ο Λουκίσας μπήκε από αριστερά στην περιοχή, έκανε το σουτ όμως απέκρουσε ο Λουτριώτης.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Αναγγένηση Ιαλυσου: Ζουρδής, Μαλλιάκας ,Αξιώτης (96΄ Χατζημιχαήλ), Φωτείνης Γ., Πιτσουρδάκης, Κρομύδας, Παφιάκης ,Μπίγγο, Σάλιβαν, Καρμαθάκης, Στεργιόπουλος (69΄ Λουκίσας λ.τ).
Α.Ο Δικαίου:• Λουτριώτης, Παπασεβαστός, Φονσέκα, Μασάδο, Πανόπουλος, Μουνούχος (88΄ Κεφαλιανός), Μποϊλής Γ. (103΄ Παπανικολάου), Μποϊλής Ζ., Σκαλέρης, Χατζηπαναγιώτης, Χατζηφούντας.

Περιγραφή: Δημήτρης Δραγάτης
Απόδοση: Γιώργος Ράπτης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ialisos
ialisos
13 years ago

sigxaritiria stoys paixtarades mas poy ta edwsan ola gia ola akoma kai me 9 paixtes edeiksan oti to ithelan perisotero.ala kai o kosmos tis ialisoy eitane foveros.

mike
mike
13 years ago

pou to ides ton kosmo re …….30 atoma isastan pou fonazate….

ialisos
ialisos
13 years ago

nai re file ta 3 gemata lewforia poy irthame arxagelo.itane to kathena apo 10 atoma.xaxaxaxaxaxaxaxax a vre mazeta poy eisai dn se kserw kiolas