“Αναδύεται ένα νέο, δικαιότερο και πιο δημοκρατικό σύστημα”

0
Dodekanisos

Για ένα νέο, δικαιότερο και πιο δημοκρατικό σύστημα διεθνών σχέσεων» έκανε για μια ακόμα φορά λόγο ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την διάρκεια ομιλίας του στο φόρουμ Primakov στη Μόσχα. Ο ίδιος τόνισε ότι το νέο σύστημα στο οποίο αναφέρεται ανταποκρίνεται στις ανάγκες της παγκόσμιας πλειοψηφίας.

«Είναι προφανές ότι το μοντέλο της παγκοσμιοποίησης, το οποίο διαμορφώθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα δυτικά κράτη – φυσικά, για τα δικά τους συμφέροντα – έχει ξεπεράσει τη χρησιμότητα του και βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Ένα νέο, δικαιότερο και πιο δημοκρατικό σύστημα διεθνών σχέσεων που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της παγκόσμιας πλειοψηφίας αναδύεται».

«Ταυτόχρονα, μια συγκεκριμένη ομάδα χωρών, που έχουν συνηθίσει να κυριαρχούν στον κόσμο, δεν θα σταματήσει με τίποτα για να διατηρήσει την φθίνουσα επιρροή της, χρησιμοποιώντας άμεσο εκβιασμό και τακτικές πίεσης ισχυρών όπλων, ενώ αντικαθιστά το διεθνές δίκαιο με κάποιου είδους τάξη βασισμένη σε κανόνες». Μια τέτοια αποσταθεροποιητική γραμμή πολιτικής πυροδότησε τόσο την κρίση γύρω από την Ουκρανία όσο και την τραγική κλιμάκωση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments