Αρχική Videos Αναδίπλωση της Γερμανίας, στέλνει Leopard στην Ουκρανία, μέσω …Πολωνίας!

Αναδίπλωση της Γερμανίας, στέλνει Leopard στην Ουκρανία, μέσω …Πολωνίας!

0

Δεν θα εμποδίσει την Πολωνία να στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία η Γερμανία, όπως δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock σε συνέντευξή της στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο LCI. Τα λόγια της σηματοδοτούν μια φαινομενική αλλαγή γνώμης, καθώς το Βερολίνο ήταν απρόθυμο να προμηθεύσει γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard 2 στο Κίεβο – και δεν έχει εξουσιοδοτήσει άλλα έθνη να το κάνουν.

Η Baerbock είπε χαρακτηριστικά ότι το Βερολίνο δεν θα αντιταχθεί, αλλά θα ανοίξει το πράσινο φως στην κίνηση: «Προς το παρόν δεν έχει τεθεί η ερώτηση, αλλά αν μας έκαναν, δεν θα σταθούμε εμπόδιο. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα τανκς και αυτός είναι ο λόγος που το συζητάμε τώρα με τους εταίρους μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζουμε ότι Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το Βερολίνο προειδοποίησε ρητά τις χώρες που εκμεταλλεύονται τα Leopards ότι οποιαδήποτε παράδοση των αρμάτων μάχης στην Ουκρανία χωρίς γερμανική άδεια θα ήταν «παράνομη». Αυτή η στάση εξόργισε την Πολωνία, μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki απείλησε να δημιουργήσει έναν «μικρότερο συνασπισμό» για να διευκολύνει τις παραδόσεις των γερμανικής κατασκευής τανκς. Ο πρωθυπουργός προέτρεψε επίσης το Βερολίνο να μην «σαμποτάρει τις δραστηριότητες άλλων χωρών».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments