Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 Αναδιάρθρωση: Όταν οι λίγοι αποφασίζουν για τους πολλούς!

Αναδιάρθρωση: Όταν οι λίγοι αποφασίζουν για τους πολλούς!

0
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

Η κουβέντα για την αναδιάρθρωση μπαίνει ίσως στην πιο σημαντική …φάση της. Σε αυτήν που στην ουσία θα αρχίσει να σχηματίζεται η τελικά απόφαση, άσχετα αν θα χρειαστεί να περάσουν αρκετές ημέρες πριν παρθεί το οριστικό πόρισμα. Αν τα βάλει κανείς κάτω και κάνει μια μικρή ανάλυση, δυστυχώς η απόφαση εξαρτάται κατά πολύ στην ετυμηγορία των ομάδων της Super League 2 . Αυτό σημαίνει ότι εξαρτάται κατά πολύ από τα προσωπικά συμφέροντα και τις ματαιοδοξίες της πλειοψηφίας των ομάδων αυτής της κατηγορίας. Και όχι από το καλό του ποδοσφαίρου το οποίο όπως έχουμε αναλύσει και σε άλλα άρθρα μας, σχετίζεται άμεσα με την κατάργηση της Football League και την δημιουργία μιας ενιαίας Β’ Εθνικής η οποία θα αποτελείται στην παρούσα φάση από δυο ομίλους (βοράς και νότος). Σύμφωνα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα όμως, οι περισσότερες ομάδες της Super League 2 δεν θέλουν αυτό το μοντέλο διότι ξεκάθαρα δεν επιθυμούν να μοιραστούν την πίτα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με περισσότερες ομάδες απ’ όσες θα είναι αν μείνει η κατηγορία τους με τη σημερινή της μορφή. Δεν τους ενδιαφέρει δηλαδή το αν η Ελλάδα “σηκώνει” τόσες πολλές επαγγελματικές ομάδες και  πολλές Εθνικές κατηγορίες. Αυτοί να είναι … βολεμένοι και οι άλλοι ας πάνε να …κουρεύονται. Μπορεί να ακούγεται ωμό και σκληρό αλλά κατά την προσωπική μας άποψη είναι η πραγματικότητα.

Μια περίεργη …δημοκρατία…
Ας δούμε όμως λίγο και τι υπάρχει στο background της επικείμενης απόφασης που καλείται να πάρει η Λίγκα Super League 2 και Football League. Υποτίθεται ότι πρόκειται για έναν συνεταιρισμό αλλά μόνο στα χαρτιά. Στην πράξη τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Είναι ένας συνεταιρισμός που στα διοικητικά συμβούλια οι ομάδες της Super League 2 έχουν 12 ψήφους (όσες είναι και οι ομάδες που συμμετέχουν στην κατηγορία) αλλά αυτές τις Football League έχουν μόνο 3 ψήφους! Για σκεφτείτε. Σε μια κοινή Λίγκα που έχει κοινό πρόεδρο, η μια κατηγορία έχει τη συντριπτική πλειοψηφία έναντι της άλλης. Τότε γιατί υπάγονται κάτω από την ίδια ομπρέλα; Ποιος ο λόγος; Γιατί υπάρχει αυτή η τεραστία ανισορροπία; Είναι κατά κάποιον τρόπο μια πολύ …περίεργη Δημοκρατία. Επιπρόσθετα για να περάσει λοιπόν η αναδιάρθρωση που επιθυμούν οι ομάδες της Football League (με εξαίρεση τον Ιωνικό και τα Τρίκαλα που αποτελούν και τη μοναδική …παραφωνία), πρέπει να επιτευχθεί μια πλειοψηφία 3/4 (και όχι το 50% όπως ίσχυε μέχρι τώρα) με την νομοθετική ρύθμιση που πέρασε τελευταία στιγμή ο Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης και άλλαξε άρδην τους συσχετισμούς. Από τους συνολικά 15 ψήφους (12 Super League 2 +3 Football League) απαιτούνται οι 11.

Οι λίγοι αποφασίζουν για τους πολλούς!
Το πιο τραγικό απ’ όλα είναι ότι στην Ελλάδα για μια ακόμα φορά καταφέραμε να πρωτοτυπήσουμε Παγκοσμίως χωρίς καμία δόση υπερβολής. Με βάση τα προαναφερθέντα, αυτή τη στιγμή δύναται απλόχερα η δυνατότητα στους λίγους να αποφασίσουν για τους πολλούς. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Πολύ απλά. Πόσες ομάδες επιθυμούν την αναδιάρθρωση με το μοντέλο της ενοποιημένης Β’ Εθνικής και τους δυο ομίλους; Οι οκτώ πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής και οι 12 ομάδες της Football League (αφαιρούμε τον Ιωνικό και τα Τρίκαλα που δήλωσαν κατά). Το σύνολο είναι 20 ομάδες. Αν οι 12 ομάδες της Super League 2 ψηφίσουν αρνητικά η αναδιάρθρωση δεν περνάει. Αυτό θα σημαίνει ότι οι 12 έχουν αποφασίσει νόμιμα για τους 20. Είναι πραγματικά τραγικό και εξωφρενικό κατά την προσωπική μου άποψη.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments