Αρχική Videos “Αν το twitter δεν ακολουθήσει τους κανόνες μας θα αποκλειστεί από την...

“Αν το twitter δεν ακολουθήσει τους κανόνες μας θα αποκλειστεί από την ΕΕ”

0

Να συμμορφωθεί με τους νέους κανονισμούς παραπληροφόρησης ζητάει από την διεύθυνση του twitter η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι κάτι που επεσήμανε ξεκάθαρα με δηλώσεις που έκανε ο Γάλλος υπουργός Ψηφιακής Μετάβασης και Τηλεπικοινωνιών Ζαν-Νοέλ Μπαρό. Η προειδοποίηση έρχεται καθώς ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA) του μπλοκ πρόκειται να τεθεί πλήρως σε ισχύ στις 25 Αυγούστου.

«Η παραπληροφόρηση είναι μια από τις σοβαρότερες απειλές που βαραίνουν τις δημοκρατίες μας», δήλωσε ο Μπαρό στο ραδιόφωνο France Info. «Ελπίζω ότι το Twitter θα συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανόνες έως τις 25 Αυγούστου. Διαφορετικά, δεν θα είναι πλέον ευπρόσδεκτο στην Ευρώπη. Το Twitter, εάν δεν ακολουθεί τους κανόνες μας, θα αποκλειστεί από την ΕΕ».

Η ΕΕ θέλει να εισάγει μέτρα «για τον μετριασμό της παραπληροφόρησης ή της εκλογικής χειραγώγησης, της κυβερνοβίας κατά των γυναικών ή των βλαβών σε ανηλίκους στο διαδίκτυο»., όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο Επίτροπος Εσωτερικών Αγορών της ΕΕ Τιερί Μπρετόν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το Twitter είχε αποσυρθεί από τον εθελοντικό Κώδικα Πρακτικής του μπλοκ για την παραπληροφόρηση. Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, ο οποίος απέκτησε το Twitter πέρυσι, υποσχέθηκε να απαλλάξει την πλατφόρμα από την παραπληροφόρηση και το περιεχόμενο μίσους, αλλά και να προασπίσει την ελευθερία του λόγου και να προσφέρει περισσότερη διαφάνεια.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments