Αρχική Επικαιρότητα “Αν θέλετε φυσικό αέριο, σταματήστε τις κυρώσεις”

“Αν θέλετε φυσικό αέριο, σταματήστε τις κυρώσεις”

0
Dodekanisos

Η ενεργειακή κρίση της Ευρώπης οφείλεται στην «πράσινη μετάβαση» είπε μεταξύ άλλων ο Βλαντιμίρ Πούτιν με δηλώσεις που έκανε σχετικές με το θέμα αυτό. Ο Ρώσος ηγέτης, χαρακτηριστικά πρόσθεσε και τα τα εξής: «Δεν έχουμε καμία σχέση με την άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Να ζητήσετε από την Ουκρανία να ανοίξει έναν από τους διαδρόμους φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Αν θέλετε φυσικό αέριο, προχωρήστε στην άρση κυρώσεων κατά του Nord Stream 2.

Η Ρωσία θα τηρήσει τις ενεργειακές της υποχρεώσεις» τόνισε.
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να επισημάνει και τα εξής:

«Το ότι πάντα προσπαθούσαν για την αποσύνθεση της χώρας μας είναι βέβαιο.

Δυστυχώς, εργαλειοποιήθηκε η Ουκρανία για την επίτευξη αυτών των στόχων…

Το συμπέρασμα φυσικά υποδηλώνει ότι, στην πραγματικότητα, αυτή η εξέλιξη είναι ο λόγος που ξεκινήσαμε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση για να αποτρέψουμε τη διάλυσή μας», εξήγησε.

Ο Πούτιν έκανε ειδική αναφορά και στο Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι μια συνάντηση με τον Ζελένσκι θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά: «Ναι, έχει κάνει πρόταση για μια συνάντηση εδώ και πολύ καιρό, δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό. Ο Τούρκος πρόεδρος συμβάλλει σημαντικά στην εξομάλυνση της κατάστασης, συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων για τα σιτηρά».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments