«Αν ο Πούτιν νικήσει στην Ουκρανία θα …βαδίσει και προς την Ευρώπη!»

0
Dodekanisos

Την άποψη ότι η Ρωσία θα μπορούσε να κάνει επίθεση σε άλλη μέρη της Ευρώπης αν νικήσει την Ουκρανία, εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός Δημοκρατικός γερουσιαστής Κρις Μέρφι και ζήτησε από τους Ρεμπουπλικανούς να συναινέσουν στην συνέχιση της χρηματοδότησης του Κιέβου.

Οι δηλώσεις του έγιναν στο NBC News.Ο Μέρφι επέμεινε ότι εάν οι ΗΠΑ δεν συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία, θα χάσει αυτόν τον πόλεμο και το Κίεβο θα γίνει «μια ρωσική πόλη. Και τότε ο Πούτιν θα έχει τότε το «πράσινο φως για να βαδίσει προς το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη», εκτός εάν οι ΗΠΑ δράσουν. Ο Μέρφι καταδίκασε τους Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες επειδή αρνήθηκαν να περάσουν το τελευταίο αίτημα βοήθειας 111 δισεκατομμυρίων δολαρίων του προέδρου Τζο Μπάιντεν, το οποίο ισχυρίζονται ότι «θα έσωζε τον κόσμο από την επιθετικότητα του Πούτιν».

Η Μόσχα από τη δική της πλευρά έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ ή σε άλλα μέρη της Ευρώπης, και αντίθετα έχει επισημάνει ότι το στρατιωτικό μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνέχισε να επεκτείνεται προς τα σύνορα της Ρωσίας. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε επίσης την πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ως έναν από τους βασικούς λόγους για την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του Κιέβου τον Φεβρουάριο του 2022.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments