Αρχική Videos “Αν ο Borell αποφάσισε για τη Γαλλία, θα είχαμε πόλεμο με τη...

“Αν ο Borell αποφάσισε για τη Γαλλία, θα είχαμε πόλεμο με τη Ρωσία”

0

Κατά μέτωπο επίθεση στον Josep Borell εξαπέλυσε με δηλώσεις που έκανε η Μαρίν Λε Πεν! Η Γαλλία πιθανότατα θα βρισκόταν σε πόλεμο με τη Ρωσία εάν ο Ζοζέπ Μπορέλ ήταν υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας του έθνους, δήλωσε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο διπλωματούχος παρομοιάζοντας την Ευρώπη «κήπο» και τον υπόλοιπο κόσμο «ζούγκλα».
«Πιστεύω ότι πρέπει να κρατήσουμε τα εργαλεία της διπλωματίας. Γιατί όταν ακούω τις δηλώσεις του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ – αν έπαιρνε αποφάσεις για εμάς, νομίζω ότι θα είχαμε ήδη μπει στον πόλεμο», είπε η ηγέτης της γαλλικής αντιπολίτευσης , μιλώντας στο BFM TV.

Η Λεπέν προειδοποίησε να μην περάσει η γραμμή βοήθειας προς την Ουκρανία και να γίνει άμεσος συμμετέχων στη σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. «Οι Γάλλοι δεν το θέλουν αυτό, εγώ δεν το θέλω αυτό», τόνισε. «Προσέξτε να μην κάνετε ένα πολύ μεγάλο βήμα που θα μας οδηγήσει στον πόλεμο».

Η πολιτικός εξέφρασε επίσης την απορία της που ο όρος «ειρήνη» «έχει πρακτικά εξαφανιστεί από το λεξικό των συμμετεχόντων» της κρίσης και κάλεσε για διαπραγματεύσεις, υπενθυμίζοντας την ιδέα της να φιλοξενήσει το Παρίσι μια παγκόσμια διάσκεψη ειρήνης.
Η Γαλλία έχει δεσμευτεί να παράσχει στρατιωτική βοήθεια αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων βαρέων ρυμουλκούμενων και αυτοκινούμενων συστημάτων πυροβολικού, τεθωρακισμένων και φορτηγών, αντιαρματικών και αντιαεροπορικών πυραύλων, ραντάρ, μηχανικού εξοπλισμού και φορητών όπλων .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments