Αρχική Videos “Αν κερδίσω, η πλάκα έχει τελειώσει”, μήνυμα Meloni προς τις Βρυξέλλες

“Αν κερδίσω, η πλάκα έχει τελειώσει”, μήνυμα Meloni προς τις Βρυξέλλες

0

«Αν κερδίσω, η πλάκα έχει τελειώσει», είπε μεταξύ άλλων η Giorgia Meloni μιλώντας στην Piazza Duomo του Μιλάνου. Η ηγέτιδα του κόμματος Brothers of Italy, με αφορμή την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Σεπτεμβρίου δήλωσε πως «αν κερδίσω, για την Ευρώπη, η διασκέδαση τελείωσε» και πρόσθεσε και τα εξής:

«Η ΕΕ πρέπει να είναι ένας πολιτικός γίγαντας και όχι ένας γραφειοκρατικός, να ασχολείται με τα μεγάλα θέματα και να αφήνει στα κράτη μέλη τα ζητήματα που βρίσκονται πιο κοντά στη ζωή των πολιτών».
Ανέφερε ως παράδειγμα την κρίση του φυσικού αερίου, λέγοντας ότι η αλληλεγγύη στην Ευρώπη είναι σχετική.  «Η Γερμανία δεν θέλει να βάλει ανώτατο όριο στην τιμή του φυσικού αερίου επειδή έχει συμβόλαια με τη ρωσική Gazprom και δεν της ταιριάζει», σημείωσε η Μελόνι, προσθέτοντας ότι κανείς δεν διαμαρτύρεται για αυτό επειδή ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είναι σοσιαλιστής. «Μην αφήσετε τις Βρυξέλλες να κάνουν ό,τι μπορεί να φροντίσει καλύτερα η Ρώμη και μην αφήσετε τη Ρώμη μόνη να φροντίσει για ό,τι δεν μπορεί να λύσει μόνη της», είπε  επίσης η Μελόνι.

Ο αντίπαλός της κεντροαριστερός Ενρίκο Λέτα απάντησε ότι ένα τέτοιο σενάριο, να κερδίσει δηλαδή η Μελόνι, θα σήμαινε ότι «η Ιταλία τελείωσε». Ο ίδιος εξαπέλυσε πυρά κατά της συντηρητικής Πολωνίας και της Ουγγαρίας, οι οποίες ορίστηκαν ως φορείς των συμφερόντων του Πούτιν στην Ευρώπη. Οι δύο χώρες, σύμφωνα με τον Λέτα, είναι οι πραγματικοί ένοχοι για την έλλειψη κοινής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της ενεργειακής έκτακτης ανάγκης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments