«Αμερικάνικη αλαζονεία, βλακεία ή …φιλελεύθερη δημοκρατία;»

0
Dodekanisos

Οι περιορισμοί στο έργο των δυτικών μέσων ενημέρωσης στη Ρωσία είναι απλώς απάντηση σε μια παρόμοια κίνηση της ΕΕ και όχι «αντίποινα κατά της δημοσιογραφίας», δήλωσε στο κανάλι της στο Telegram η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. Η Ζαχάροβα απάντησε έτσι στη δήλωση του εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ, ο οποίος υποστηρίζει ότι η ρωσική κυβέρνηση «καταστρέφει τη δημοσιογραφία στη χώρα».

«Τα αντίποινα είναι η απαγόρευση των ρωσικών μέσων ενημέρωσης στην ΕΕ, αλλά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατηγορεί ξανά τη Ρωσία για όλα”, είπε η Ζαχάροβα, διερωτώμενη επίσης αν η στάση της Ουάσιγκτον είναι αποτέλεσμα αμερικανικής αλαζονείας, βλακείας ή απλώς μέρος της μοναδικής ιδέας ” φιλελεύθερη δημοκρατία».

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης υφίστανται διώξεις και λογοκρισία στη Δύση για μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 17 Μαΐου για τη λεγόμενη «απαγόρευση μετάδοσης» στο έδαφός του ορισμένων μέσων ενημέρωσης, η Μόσχα επέβαλε περιορισμούς σε ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Ανάμεσά τους υπάρχουν δημοσιεύσεις από περισσότερες από 20 χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Aυστριακής κρατικής εταιρείας τηλεόρασης και ραδιοφώνου ORF, της ουγγρικής διαδικτυακής πύλης 444, των γερμανικών εφημερίδων Spiegel, Die Zeit και Frankfurter Allgemeine Zeitung, καθώς και των ισπανικών εφημερίδων “Mundo”, ” Pai», πρακτορείο EFE, ιταλικές εφημερίδες «Stampa», «Republika», τηλεοπτική εταιρεία RAI, γαλλικές εφημερίδες «Mond», πρακτορείο ειδήσεων France Press και το «Politico»…

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments