Αρχική Επικαιρότητα Αμερικανικά πολεμικά drone χτυπάνε τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

Αμερικανικά πολεμικά drone χτυπάνε τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

0
Dodekanisos

Σύμφωνα με δημοσίευση από την Washington Post, αμερικάνικα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που επιχειρούν στον Αφγανιστάν κατάφεραν πλήγματα εναντίων των θέσεων του ISIS. 

Μετά από βομβιστική επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ που σκότωσε περισσότερους από 170 ανθρώπους, οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος την Παρασκευή εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανέφερε η Washington Post.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν δεσμεύτηκε νωρίτερα την ίδια μέρα να κυνηγήσει τους τρομοκράτες του ISIS που ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

 

“Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν σήμερα μια αεροπορική αντιτρομοκρατική επιχείρηση εναντίον ενός στρατηγικού στόχου του ISIS-K. Η μη επανδρωμένη αεροπορική επίθεση σημειώθηκε στην επαρχία Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν. Οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι σκοτώσαμε τον στόχο. Δεν γνωρίζουμε για θύματα αμάχων”, είπε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού λοχαγός Μπιλ Ουρμπάν.

Ανώνυμος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι ένα μη επανδρωμένο drone απογειώθηκε από αμερικανική βάση στη Μέση Ανατολή και χτύπησε τον στόχο του. Ο στόχος ήταν ένα ηγετικό στέλεχος του ISIS υπεύθυνος για τον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων. Με αυτό τον τρόπο ο Αμερικανικός στρατός απέτρεψε για την ώρα μελλοντικές επιθέσεις αφού κατάφερε καίριο πλήγμα εξουδετερώνοντας τον στόχο του. Η επίθεση σκότωσε τον μαχητή του ISIS και έναν άλλο συνεργάτη του Ισλαμικού Κράτους, όπως είπε ο αξιωματούχος.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments